Eugen Teodorovici: Gândim o schemă de finanţare a unor afaceri ale românilor aflaţi în afara ţării

| 06 sep, 2014

Eugen Teodorovici a declarat că există posibilitatea lansării unei scheme de finanţare pentru încurajarea deschiderii unor afaceri de către românii plecaţi în afara ţării, dar şi pentru programe de pregătire profesională a acestora.

"Gândim o schemă de finanţare pentru comunităţile de români, ceva ce până acum nu s-a mai făcut, şi anume, o dată, să pregătim românii din afara ţării noastre, fie că sunt şomeri, fie că sunt absolvenţi ai unei forme de învăţământ acolo unde ei trăiesc, fie alte categorii, pentru a-şi putea găsi mai uşor un loc de muncă, cu bani europeni. Din POSDRU nostru, avem o axă dedicată acestui tip de finanţare. Acesta ar fi un element. Al doilea, chiar să îşi facă mici afaceri acolo unde ei locuiesc, dar companii care să se deschidă în România, pentru ca noi, în România, să luăm totuşi taxele şi impozitele unei afaceri pe care o situezi într-un mediu economic mult mai facil, poate. Dar afacere care să se facă strict de către români, cu români', a spus ministrul.

Teodorovici consideră că o astfel de soluţie ar fi benefică atât pentru România, cât şi pentru statul în care s-a stabilit cel care va accesa aceste finanţări.


'Toată lumea va câştiga. Statul respectiv va spune da, e în regulă, tu creezi locuri de muncă aici cu banii tăi, românul de aici nu se mai bate cu, nu ştiu, spaniolul meu pe un loc de muncă; al tău, foarte bine, dacă îl pregăteşti şi face faţă, am de câştigat şi eu pe partea de servicii prestate; tu, ca firmă în România, ai taxele şi impozitele pe care le aduci la buget; deci este o 'win-win situation'', a explicat ministrul.

Eugen Teodorovici a precizat că această axă din POSDRU va beneficia de o alocare financiară de câteva zeci de milioane de euro şi că va viza domeniile de activitate care au cerere pe piaţa muncii.

Ministrul Fondurilor Europene a participat, sâmbătă, la întâlniri cu primarii şi cu mediul de afaceri din judeţul Bistriţa-Năsăud, la care au mai fost prezenţi ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Doina Pană, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, şi ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ