Cine este MARIUS NICA, noul ministru al Fondurilor Europene

| 30 mar, 10:44

Marius Nica, secretar general al Ministerului Muncii, a fost propus de primul ministru Victor Ponta să preia mandatul de ministru la Ministerul Fondurilor Europene. Propunerea a fost acceptată de președintele României, Klaus Iohannis.

Marius Nica s-a născut la Brașov, la 27 noiembrie 1980. Este absolvent al Facultății de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații din București (2003).

Are un titlu de master în Teoria Relațiilor Internaționale, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative SNSPA (2005) și un titlu de master în Administrarea Afacerilor (MBA), Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană, Academia de Științe Economice.

A lucrat ca ofițer în cadrul Ministerului Apărării Naționale, în perioada iulie 2003-februarie 2008.

Între februarie 2008 și mai 2011 a fost consilier la cabinetul europarlamentarului Rovana Plumb de la Parlamentul European iar după a ocupat funcţia de administrator la SC Holding Grouptrading Internationals SRL, până în mai 2012.

Între mai 2012 şi ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului şi Pădurilor şi apoi secretar general la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Citeşte şi: Miniştrii Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus jurământul

 

Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister.

Mariu Nica a fost şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Loteriei Române, calitate pe care o menţionează în ultima sa declaraţie de avere din aprilie 2014, precizând că în anul fiscal anterior a încasat, în această calitate, suma de 3.595 de lei.

A deținut funcțiile de director de cabinet al ministrului în cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor și de secretar general al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice până în martie 2014.

Din martie 2014 este secretar general al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

În declaraţia sa de avere, postată pe site-ul Ministerului Muncii şi datată 4 aprilie 2014, Nica menţionează, de asemenea, un teren intravilan în suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi două case - ambele cumpărate în 2011 - în localitatea natală, precum şi un apartament în Bucureşti, dobândit în 2010.

În declaraţia de avere este menţionată şi soţia sa Sorina Nica, angajată a Unităţii Militare 472 Bucureşti, de unde a încasat venituri în valoare de 39.307 lei, la care s-a adăugat şi un supliment de inserţie de 3.500 de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mar, 12:23
Tavi
Ai grija de batrinete acuma pina esti tinar
Cea mai noua oferta de lucru !!! Oferim curs gratuit si complet de instruire ! Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a nu renunta.S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in plus acuma pina esti tinar. sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala.Part-time(in timpul liber 3 ore/zi) sau full-time. Cerem seriozitate maxima.Alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
30 mar, 11:32
Nu mai avizati favorabil toate propunerile lui ponta,
Domn johanis!!!
Poate cineva să-mi spună o singură lege izvorâtă din nevoile cetăţenilor, pe care parlamentarii le-ar cunoaşte şi le-ar discuta în Parlament? Eventual, şi noaptea?
Singurele preocupări legislative ale reprezentanţilor poporului sunt cele ale unui Parlament constituit în vederea comiterii de infracţiuni. Adică asigurarea unui cadru legal care să apere dreptul infractorilor aleşi la o activitate de profil lipsită de stres.

- cerem vehement împreună cu întreg poporul judecarea în regim de maximă urgență și cu proceduri simplificate a tuturor acelor politicieni și a complicilor acestora care prin trădare de țară și/sau subminare a economiei naționale (Art. 155, Art. 165 din Codul Penal) au contribuit la distrugerea României în ultimii 24 DE ANI, condamnarea tuturor celor vinovați la detenție pe viață și confiscarea INTEGRALĂ a averilor, atât cele din România cât și din afara țării

De asemenea, cerem scoaterea in afara legii a partidelor care au contribuit la distrugerea României in ultimii 24 de ani, condamnarea in regim de maximă urgență a tuturor grupurilor infracționale de mafioți politico-economico-bancari (făptuitori, rude, prieteni, colaboratori) la detenție pe viață și confiscarea INTEGRALĂ a averilor.
Respingem ideea reintroducerii pedepsei cu moartea pentru aceste zeci de mafioți politico-economico-bancari, de care avem nevoie pentru construcția canalului Dunăre-București.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ