Veşti bune de la Ministrul Fondurilor Europene: Anul viitor vom atinge o rată de absorbţie de 80%

| 23 oct, 2014

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, a declarat joi, la Brăila, că România va atinge anul viitor o rată de absorbţie a fondurilor europene de 80%.

'Am plecat, în mai 2012, de la 7-8% absorbţia fondurilor europene şi, astăzi, am ajuns la 40% nivel de absorbţie pentru actualul cadru financiar. Anul viitor, la finalul acestui prim ciclu financiar, vom atinge o rată de absorbţie a fondurilor europene de 80%. Direcţia în care mergem este bună, viteza trebuie mărită', a declarat Teodorovici. 

Ministrul Fondurilor Europene şi-a exprimat părerea de rău că sunt unele domenii, precum cele ale transporturilor şi mediului, unde accesarea fondurilor europene necesită mai mult timp şi există riscul să se piardă unele proiecte. 

'Sunt, din păcate, zone unde nu avem cum să comprimăm timpul, sunt anumite accesări tehnologice care nu au cum să fie comprimate, mai ales în zona de transport şi de mediu. Aici există acest risc de a pierde anumite fonduri europene, pentru că, oricâte am face noi şi ce măsuri am lua ca şi Guvern, nu ai cum să eviţi acest risc. Obligaţia noastră este să luăm cât mai mult din banii alocaţi de Uniunea Europeană pentru acest prim cadru financiar', a explicat ministrul.

Eugen Teodorovici a precizat că, pentru următorul cadrul financiar, s-au pus bazele unei noi abordări, care va face ca rata de absorbţie a fondurilor europene să fie de 100%. 

'Vom avea o rată de 100% la capitolul 'Capital Uman' pe POSDRU şi la Competitivitate. Aici, anul viitor, la final, vom avea 100%. Sistemul a fost schimbat, au fost create premisele unui cadru favorabil. Avem elementele necesare pentru a crede şi a spera clar la un nivel de absorbţie de 100% pe următorul cadru financiar', a completat Teodorovici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ