Eugen Teodorovici: În 2014 lansăm axe de finanţare cu o alocare de 600 milioane de euro

| 31 oct, 2014

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Zalău, că primele axe de finanţare europeană din următorul cadru financiar 2014-2020 vor fi lansate în luna noiembrie şi vor viza proiecte destinate tinerilor, cu o alocare financiară totală de circa 600 de milioane de euro.

Fonduri europene. "În principal, lansăm pe probleme de capital uman, actualul POS DRU, cum îl denumim noi, două axe pentru tineri în care noi avem alocate ca fonduri undeva la 600 de milioane de euro, doar bani europeni. Insistăm foarte mult pe zona de tineri şi de asta vor fi primele cereri de proiecte pe această zonă prin care vom putea finanţa cam tot ce înseamnă sprijin pentru zona de tineri, de la partea de pregătire, formare, partea de sprijin în acorda credite pentru burse pentru tineri. De asemenea, în situaţia în care sunt studenţi care doresc să se mute într-o altă zonă decât cea în care ei au învăţat, putem deconta acele cheltuieli, prin care să încurajăm şi o astfel de abordare. Subvenţionăm şi locuri de muncă pentru absolvenţii unor forme de învăţământ, fie superior fie mediu. (...) În noiembrie, veţi vedea pe site ghidurile lansate de noi, în prima fază spre consultare publică, pentru câteva zile, iar după aceea lansare oficială. Estimăm că undeva în decembrie deja se închide depunerea de proiecte", a afirmat Eugen Teodorovici, conform Agerpres.

El a spus că Guvernul va insista pentru un sprijin masiv pentru tineri, o zonă în care trebuie investit foarte mult.

"Va fi o finanţare foarte frumoasă, foarte utilă pentru zona de tineri şi, din păcate, pentru cei care ne criticau că nu venim cu sprijin în această zonă pot să-i dezamăgesc că Guvernul va acorda şi va insista cu un astfel de sprijin masiv pentru partea de tineri. Este zona în care noi trebuie să investim foarte mult. Fără tineri, fără educaţie, fără sănătate, cred că orice naţie, orice ţară nu prea are viitor', a precizat ministrul Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici a reamintit faptul că recent a fost lansată iniţiativa România Start-up!, cu o alocare de 150 de milioane de euro, prin care se doreşte în special stimularea părţii de creativitate şi a părţii de inovare a tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.

"Desigur, finanţăm şi ce este peste această vârstă, dar în special acordăm puncte suplimentare acelor proiecte care vin din zona de tineri, chiar şi în zona de licee, pentru că vrem să stimulăm foarte mult acest mediu, în a-i face pe copii să se joace cu acele idei frumoase pe care ei sigur le au (...), să înveţe să fie antreprenori pe viitor', a conchis ministrul Fondurilor Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ