Veste bună de la MFE pentru cei interesați de fondurile europene

| 23 noi, 2014

În domeniul fondurilor europene România stă foarte bine! Direcția nouă impusă începând cu guvernul USL în 2012 a asigurat creșterea ratei de absorbție de la 7% la peste circa 50% anul acesta, iar toate problemele care au cauzat blocarea Programelor Operaționale au fost rezolvate.

Din 2015 Ministerul Fondurilor Europene va începe accesarea bugetului nou al Uniunii Europene, ceea ce înseamnă mai multe oportunități de finanțare pentru românii care au proiecte utile.

O oportunitate de finanțare este și lansarea în consultare publică a apelului de către Autoritatea de Management pentru POSDRU, prin care se va putea asigura un minim de 500.000 de euro pentru fiecare proiect validat în domeniul integrării pe piața muncii a românilor. Documentele pot fi analizate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene - http://www.fonduri-ue.ro/ - iar propunerile si sugestiile pot fi depuse inclusiv până marți, 25 noiembrie.

Pentru apelul „Sprijin pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piața muncii” vor fi promite proiecte derulate de unele instituții ale statului în parteneriat cu firme de formare profesională, ONG-uri sau organizații ale cultelor religioase.

Proiectele trebuie să ajute tinerii peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, persoanele fără adăpost, copii aflați în sistemul de protecţie specială a copilului, familii cu mai mult de doi copii – inclusiv familiile monoparentale, personal al agenţiilor publice/ private care furnizează servicii sociale şi de ocupare a grupurilor vulnerabile, personalul administraţiei publice locale – inclusiv asistenți maternali, personal al Centrelor de Incluziune Socială etc.

Facilitarea intrării pe piața muncii a persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile este principalul scop al acestui apel pentru proiecte, alături de sprijinirea tranziției sistemului de îngrijire instituționalizat pentru copii către servicii accesibile, sustenabile, de calitate, centrate pe drepturile copilului, integrate la nivelul comunității.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 noi, 2014
Adam Gheorghe
Oferta locuri de munca legale!
Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! Contract legal si oferit imediat! Lucrati ca operator online, 3 ore pe zi, si incasati 300 dolari lunar! Nu este MLM sau afacere piramidala. Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
24 noi, 2014
dan slugarescu
Invitat la Antena 3, Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit de campania online făcută în favoarea lui Victor Ponta.
"Este nepermis pentru un partid în 2014 să nu aibă o comunicare constantă foarte bine organizată cu tinerii şi reţelele de socializare. Este un subiect care a fost gestionat greșit la noi și care va trebui gestionat cu inteligență", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.
Sebastian Ghiţă a fost cel care a asigurat infrastructura media pentru campania online a lui Victor Ponta.
Obiectiv.Info este inclus in acest proiect online PSD.
Baieti,probleme….?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ