Eugen Teodorovici: România va ajunge la 80% absorbţie fonduri europene până la sfârşitul anului viitor

| 12 noi, 2014

Fonduri Europene. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că România va ajunge până la sfârşitul anului viitor la un nivel de 80% de absorbţie a fondurilor europene.

Fonduri Europene.  "Astăzi am avut la 44% grad de absorbţie a fondurilor europene, faţă de 7-8% în luna mai 2012. Este o creştere destul de mare, dar nu suficient de mare ca să ne mulţumească. Anul 2014 se va închide undeva la 55% nivel de absorbţie, iar anul 2015, atunci când se va închide actualul cadru financiar, vom încheia undeva la 80% bani încasaţi de România', a precizat Teodorovici.

El a mai spus că acest nivel de absorbţie va plasa România în topul european.

"Este un nivel care ne va situa ca ţară în topul ţărilor vizavi de absorbţia fondurilor europene, dar care nu poate fi depăşit ca procent sau va fi foarte greu de depăşit, pentru că oricât am încerca să comprimăm anumite etape, din punct de vedere tehnologic este imposibil, în special în zona de transport şi de mediu', a menţionat Teodorovici.

După conferinţa de presă, ministrul Eugen Teodorovici şi ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, au participat la o dezbatere privind sustenabilitatea măsurilor luate de Guvernul Ponta în sprijinul mediului de afaceri şi al societăţii civile, dezbatere la care au fost invitaţi reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai IMM-urilor, ai ONG-urilor, dar şi beneficiari ai programelor Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU) şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS-CCE).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ