Guvernul vrea să prelungească programul POSDRU pentu a ajunge la o absorbție de 80%

| 05 mai, 15:07

Guvernul va avea pe ordinea de zi a ședinței de marți un memorandum prin care vom extinde perioada de implementare a unor proiecte pe Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) 2007 - 2013, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

"Săptămâna aceasta venim cu un memorandum în Guvern, astfel încât pe POS DRU să atingem dezideratul de 80%. Asta înseamnă că vom acorda posibilitatea de a se prelungi perioadele de implementare a proiectelor, rămânând în calendarul asumat — 31.12.2015. Au existat foarte multe motive care ne sunt imputabile și nouă, ca structuri ale fondurilor europene — vorbesc de minister, autorități de management, organisme intermediare. Sunt motive care țin de beneficiari, fiind un număr foarte mare. Am găsit această soluție, de a extinde perioada de implementare. Ea rămâne până la finalul anului, dar erau anumite proiecte care se terminau în iunie și indicatorii nu erau îndepliniți", a spus Nica, citat de Agerpres.

Citește și:  Adevărul despre fondurile europene


Potrivit datelor publicate pe site-ul MFE, la finalul lunii martie, gradul de absorbție curentă a fondurilor europene pe POS DRU era de 46,53%, valoarea declarațiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeană fiind de 1,617 miliarde euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ