Teodorovici: Ţintim atragerea a 2,8 miliarde de euro în 2014. Avem bani pentru cofinanţare

| 21 ian, 2014

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, la Bruxelles, că în 2014 România îşi propunere atragerea a 2,8 miliarde de euro din fondurile structurale.

Întrebat, după o întrevedere cu comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, ce ţintă îşi propune pentru anul acesta în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, Teodorovici a precizat că şi-a fixat atragerea a "2,8 miliarde de euro pentru a evita pierderea vreunui euro". "Desigur ne dorim cât mai mult pentru a lăsa cât mai puţin pe ultimul an din cadrul financiar (2007-2013 - n.r.)", a mai spus Teodorovici.

Referitor la confinanţare, ministrul a dat asigurări că nu vor fi probleme.

"Anul trecut am împrumutat din Trezorerie peste 9 miliarde de lei. Cu siguranţă anul acesta la fel vom face, nu va fi nicio lipsă de cofinanţare", a precizat Eugen Teodorovici, adăugând că România are şi un buffer cu FMI în valoare de 4 miliarde de lei "în cazul în care banii nu se întorc la timp de la Comisie". Totodată, ministrul a susţinut că Bucureştiul are bani şi pentru a lansa proiecte pentru următorul cadru financiar.

La sfârşitul anului 2013, rata de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune ajuns la 33,47%.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională. Cei doi oficiali au discutat despre pregătirile pentru perioada de programare 2014-2020, dar şi despre măsurile necesare pentru accelerarea absorbţiei în actualul exerciţiu financiar multianual 2007-2013, pentru care România poate solicita decontarea cheltuielilor efectuate până la data de 31 decembrie 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ