Metrorex are un buget de peste jumătate de miliard de euro pentru extindere şi modernizare

| 11 sep, 2014

Modernizarea Magistralelor 2 şi 4 de metrou a fost declarat proiect eligibil şi va fi finanţat cu bani europeni.

Magistrala 2 şi Magistrala 4 de metrou se vor moderniza din bani europeni. Cele două proiecte au primit acceptul Comisiei Europene pentru finanţare pe POST-T şi vor costa împreună 538 de milioane de euro, din care contribuţia părţii româneşti repezintă 15%, potrivit reprezentanţilor Metrorex, scrie ECONOMICA.net.

„La Magistrala 2 Pipera – Berceni, am fost declaraţi eligibili pentru o finanţare de 409 milioane de euro  fără TVA, pentru modernizarea staţiilor, achiziţia de material rulant, înlocuire căii de rulare, ventilaţie, plafoane şi altele. Lucrările încep în decembrie, anul acesta, şi se vor termina în a doua parte a lui 2017.

Pe Magistrala 4(Gara de Nord- Străuleşti) am aflat că suntem eligibili pentru finanţare. Doar pentru modernizarea staţiilor şi a tunelurilor, fără depou, însă. Aici este vorba de 129 de milioane de euro, fără TVA. Lucrările sunt deja începute şi vor fi finalizate în a doua parte a anului 2016”, spune Aurel Radu, director Metrorex.

În banii pentru Magistrala 2 intră şi achiziţia trenurilor spaniole CAF, 16 trenuri în total, cu opţiune pentru încă 8. Plata acestor trenuri era, până acum, exclusiv în sarcina Metrorex. Regia a şi achitat un sfert din cele 106 milioane de euro, cât este valoarea contractului, iar restul va fi plătit din fonduri europene nerambursabile. „Putem spune că trenurile CAF se plătesc din fonduri europene”, afirmă Radu.


Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ