Economica.net: Cea mai mare achiziţie publică se amână

| 26 sep, 2014

Licitaţia Metrorex de 350 de milioane de euro se va ţine pe 15 octombrie, de unde trebuia să fie pe 23 septembrie.

Depunerea ofertelor pentru licitaţia de 350 de milioane de euro pentru achiziţia a 51 de trenuri ce vor rula pe Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon se amână trei săptămâni, pentru 15 octombrie. „Termenul de primire a ofertelor sau a cererilor de participare a fost modificat, astfel noul termen este de 15.10.2014, ora 10:00”, arată reprezentanţii Metrorex. Directorul Regiei Aurel Radu precizează, pentru ECONOMICA.NET, că a fost necesară decalarea depunerii ofertelor pentru că „mai multe firme au cerut clarificări suplimentare legate de caietul de sarcini şi, în plus, ne-a venit foarte greu decizia CNSC de respingere a contestaţiei Astra”, spune Radu.

Astra Vagoane Călători a contestat prevederile caietului de sarcini, pe motiv că acestea exclud companiile româneşti de la licitaţie. Aceasta a fost însă respinsă.

Achiziţia Metrorex este împărţită în trei contracte subsecvente: 13, 13, respectiv 25 de trenuri. Legea achiziţiilor publice prevede că participantul la licitaţie trebuie să aibă o cifră de afaceri de până la două ori cel mai mare contract subsecvent, adică 300 de milioane de euro, potrivit calculului de mai sus. Metrorex a ales să impună în caietul de sarcini maximul prevăzut de lege şi nicio companie din România nu îndeplineşte aceste condiţii.


Citeşte mai mult Economica.net.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ