România a încasat peste 9 miliarde de euro din fonduri europene

| 10 sep, 2014

Rata absorbţiei fondurilor europene a atins 37,25% la 5 septembrie, valoarea declaraţiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeană fiind de 7,157 miliarde euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

'S-a primit de la Comisia Europeană, suma totală de 9,14 miliarde euro, care reprezintă 47,58% din alocarea UE 2007-2013. Din aceste fonduri, plăţile intermediare rambursate însumează 7,034 miliarde euro, ceea ce reprezintă 36,61% din alocarea UE 2007-2013', informează MFE.

Faţă de nivelul înregistrat la 22 august, absorbţia este mai mare cu 0,64 puncte procentuale.

Sursa citată mai arată că plăţile totale către beneficiari (pre-finanţări şi rambursări), cu excepţia rambursării de TVA, s-au ridicat la suma de aproximativ 9,58 miliarde euro. Din această valoare, contribuţia UE a însumat circa 8,55 miliarde euro, respectiv 44,47% din alocarea 2007-2013.

România are aprobate de către Comisia Europeană un număr de 92 proiecte majore, valoarea cumulată a acestora ridicându-se la aproximativ 10,77 miliarde euro.

'În septembrie-octombrie, o să începem să trimitem la Comisie declaraţiile de cheltuieli pe POS DRU şi pe POS CCE şi, automat, la final de octombrie, va fi absorbţia pe care am planificat-o. Noi am decis să reverificăm toate datele istorice din sistem pentru a nu avea probleme şi anul viitor. Vorbim de intrări, de sume de la Comisie şi de sume trimise pentru rambursare', a spus Teodorovici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ