Băsescu minte şi în ţară şi în afară

| 07 sep, 2014

În eventualitatea în care Jean-Claude Juncker l-ar fi pus pe lista comisarilor pe Dacian Cioloş, Băsescu ar fi răspuns triumfal la întrebarea reporterilor de la Newport. Cum numele Corinei Creţu a rămas între cei propuşi de Juncker pentru viitorul cabinet al CE, Băsescu o dă întoarsă şi spune că nu se ocupă de treburi din astea.

Întrebat dacă a avut o intervenţie pe lângă preşedintele Comisiei Europene Jean – Claude Juncker cu privire la blocarea accesului Corinei Creţu în CE, preşedintele a răspuns ironic: "Hai, doamnă, eu mă ocup de treburi de-astea?"

Preşedintele Traian Băsescu, prezent la Summit-ul NATO din Ţara Galilor a răspuns rapid întrebărilor jurnaliştilor, mai puţin una: Băsescu a fost întrebat dacă l-a sunat pe preşedintele Comisiei Europene în legătură cu desemnarea comisarul din partea României, dar răspunsul ascunde un fapt simplu: Juncker i-a dat cu flit.

În eventualitatea în care Jean-Claude Juncker l-ar fi pus pe lista comisarilor pe Dacian Cioloş, Băsescu ar fi răspuns triumfal la întrebarea reporterilor de la Newport. Cum numele Corinei Creţu a rămas între cei propuşi de Juncker pentru viitorul cabinet al CE, Băsescu o dă întoarsă şi spune că nu se ocupă de treburi din astea.

Citeşte şi: Crețu comisar – victorie politică majoră pentru stânga românească

Premierul Victor Ponta a atras atenţia într-o emisiune la Antena 3 că preşedintele Băsescu are acest mod de operare atunci când oameni care nu îi sunt pe plac sunt propuşi pentru funcţii în UE. Exemplul concludent, evocat de premier a fost nominalizarea lui Varujan Vosganian în 2006, care a fost sabotată de Băsescu, rezultatul final pentru România fiind un slăbuţ portofoliu de multilingvism ocupat de Leonard Orban.

Scenariul s-ar putea repeta şi acum, cu Corina Creţu. Informaţia că Băsescu l-ar fi sunat pe Juncker întărind spusele lui Iohannis şi Blaga din scrisoarea publică adresată preşedintelui CE au apărut săptămâna aceasta în presă. Dacă Băsescu nu s-a expus public, Iohannis şi Blaga exportă lupta politică la Bruxelles pe faţă.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Iliescu a protejat sistemul, Constantinescu a fost înfrânt, eu am îngenuncheat sistemul

Preşedintele Băsescu se prevalează de un lucru simplu când minte că nu l-a sunat le Juncker. Cei doi sunt colegi în PPE şi interesele marelui partid european îl previn pe preşedintele Juncker să confirme informaţiile care au apărut, inclusiv în presa internaţională, că Băsescu l-a sunat să-i spună că nominalizarea lui Creţu nu s-a făcut în conformitate cu legea.

Ceea ce este de-a dreptul ironic este că grija pentru faptul că propunerea pentru funcţia de comisar european din partea României nu a ajuns la Parlament vine din partea unui om care niciodată, dar niciodată nu s-a prezentat în faţa Parlamentului, nu să ceară un mandat de reprezentare la Consiliul European ci măcar să informeze de face acolo.

Băsescu l-a sunat pe Juncker în 2014 aşa cum l-a sunat şi pe Barosso în 2006 pentru a pune piedică unor adversari politici, tratând cu dispreţ interesele românilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

12 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 oct, 2014
Tiberius
Antena3 un kkt de televiziune
Antena3 nu este un post de stiri. In fazele incipiente - adica de inceput - ale aceste televiziuni asta s-a lasat de inteles. Asta pana cand Voiculescu a considerat ca a sosit momentul de a-si arata adevaratele intentii. Antena3 este folosita pentru interesul personal si nu pentru a ajute pe altcineva. Romanii sunt mintiti nu la intamplare ci dupa un plan gandit de niste amatori platiti de Voiculescu. Adica se face manipulare prin intermediul mass-media dar de proasta calitate. Se cam prinde orice prost de asta. Mai putin aceea care sunt mai prosti decat prostii :))) Si aceia sunt cei care nu gandesc deloc ci doar au raspuns emotional la cuvinte si imagini: Pensionari si tineri. Atentie nu am spus Pensionarii si Tinerii pentru ca doar o parte dintre acestia se incadreaza in piata tinta al Antenei3.
08 sep, 2014
citat din d-l andrei pop
jurnalist?! partizan!?
"Romanele istorice sunt o pasiune de-ale mele de când eram mic" cam asta spune tot, incercati sa dati click pe poza lui, si veti vedea de unde am luat citatul.. in alta ordine de idei, l-as fi luat in serios daca nu spunea de a3 prin articol..
08 sep, 2014
tadeus
Ce zic
Vad ca nu spuneti nimic de afirmatia lui Ponta despre cum ca Basescu este nazist Lui chiar nu ii este rusine cind face asemenea afirmatii. De ce Iliescu si PSD s-a opus legii lustratiei, de ce s-a opus legi Ticu Dumitrescu Are idee Pontistul citi oameni au suferit din cauza lagarelor citi au murit ca tot se face apologia pe la Haznaua3 PSD a inebunit vind Basescu a dat drumul la dosarele fostei securitati, la dosarele DIE la dosarele Dunarea si au o frica patologica de ce a iesit si va iesi la lumina despre cei care au condus destinele tarii dupa 90. Ponta ar trebui sa se duca si el la Muzeul Holocaustului de la Wasington sau in Israel sa vada ce a insemnat nazismul, sau la muzeul comunismului din Polonia Cehia ude s-a putut face asa ceva. Va aduc aminte ce proteste au fost cind s-a condamnat comunismul in parlament inebunisera si vociferau ca apucatii.
08 sep, 2014
mariana
presedintele tarii nu minte ci spune adevarul spre deosebire de cel mai mincinos plagiator al tarii, victor viorel plagiatorul este mitomanul si iresponsabilul acestei tari cu asemenea individ tara a ajuns vai de ia.
08 sep, 2014
mirela
Locuri de munca de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi. Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ