Traian Băsescu: Am pus ţara acolo unde trebuia să fie

| 07 sep, 2014

Traian Băsescu a declarat sâmbătă la Sânnicolau Mare, unde a participat la dezvelirea bustului omului politic şi unionistului Nestor Oprean, că cel de-al doilea mandat al său a fost formidabil de greu, dar că a reuşit să pună ţara 'acolo unde trebuia'.

"Aş vrea să vă mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-aţi acordat şi la alegerile pentru al doilea mandat, dar şi pentru încrederea pe care aţi avut-o tot timpul în mine, de-a lungul acestui mandat formidabil de greu, cu o ţară care a trebuit să treacă prin criză, cu o ţară care acum trece prin riscuri de securitate. Mi-a fost greu de multe ori, dar vă pot spune că, ştiind că nu sunt singur, am reuşit şi am pus ţara acolo unde trebuia să fie. Am venit şi cu soţia pentru că am considerat că amândoi vă datorăm recunoştinţă', a afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului a apreciat că multe dintre idealurile avocatului Nestor Oprean, care a fost prezent la Marea Adunare de la Alba Iulia din 1918, au marcat istoria României, prefigurând-o pe cea de astăzi, unele dintre idealurile sale fiind înfăptuite abia după Revoluţia din 1989 şi unele rămânând neîmplinite.

'Respectul pentru proprietate, dreptul minorităţilor de a-şi folosi limba şi de a învăţa în limba lor, stat de drept, stat democratic, sunt câteva principii (susţinute de Nestor Oprean, n.r.) pe care noi nici astăzi nu am reuşit să le înfăptuim definitiv şi a fost un vis al celor care au participat la Marea Adunare de la Alba Iulia. Nu mai vorbim de împroprietărire, care nici astăzi nu e terminată, dar a fost visată şi atunci. Deci documentul de la Alba Iulia, la care Nestor |Oprean a participat, a fost atât de vizionar, încât nici astăzi nu a fost întru totul împlinit, dar sunt convins că după ce-mi termin eu mandatul va fi împlinit', a spus Traian Băsescu.

Înainte de dezvelirea bustului lui Nestor Oprean, preşedintele a spus că i-ar dărui şi soţiei sale o statuie, pentru că 'o merită'.

Băsescu participă în această seară la o şedinţă festivă da Consiliului Local din Sânnicolau Mare şi va înmâna diplome cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ