Reacţia lui Tolontan la scrisoarea lui Tăriceanu: Nu vreau să fiu folosit

| 06 sep, 2014

Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris pe blogul său că nu vrea să fie asociat cu a treia suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Printre motivele invocate în favoarea suspendării de către Tăriceanu se numără şi faptul "Traian Băsescu a mai anunţat în numele Administraţiei Prezidenţiale că a cerut o serie de dosare unui ziarist, ca şi cum Preşedinţia s-a transformat în organ de anchetă, l-a atacat indirect pe ziaristul Cătălin Tolontan, cel care se ocupa cu investigarea jurnalistică a 'Galei Bute', în care Elena Udrea e suspectată de fapte de corupţie grave".

Citeşte şi: Tăriceanu anunţă începerea procedurii de SUSPENDARE a lui Traian Băsescu

În postarea sa de pe blog, Tolontan afirmă că a fost ameninţat din cauza investigaţiilor pe care le-a făcut, dar susţine că şicanele la care a fost supus, inclusiv din partea unor instituţii ale statului, nu justifică un demers atât de drastic precum cel propus de Tăriceanu.

"Da, e pe deplin adevărat că amenințările mai vechi ale Elenei Udrea se văd acum. Și e adevărat că insinuările le preia și Traian Băsescu, care adaugă binecunoscutele condimente de insultă. Ce stat avem, condus de pe colțul mesei, cu bîrfe și insulte de la cel mai înat nivel! Dar nu mi se pare nicidecum că atacarea la televizor a unui jurnalist poate fi un motiv constituțional de suspendare a unui președinte! Cotroceniul nu are nici o treabă să ceară el documente despre ziariști și s-o mai și spună cu seninătate la televizor. Dar poate motiva că erau publice. Că-l preocupă asta oricum e aiurea, dar nu e neconstituțional", scrie jurnalistul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ