Liviu Dragnea: Mă interesează să scăpăm de Băsescu definitiv, să plece pentru totdeauna

| 06 sep, 2014

Liviu Dragnea spune că preşedintele Traian Băsescu trebuie să plece definitiv de la Cotroceni cu sau fără procedura de suspendare şi demitere propusă de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Pe mine mă interesează în primul rând să scăpăm de Băsescu definitiv, să plece odată pentru totdeauna. Nu ştiu cât de importantă şi cât de eficientă poate să fie o procedură de suspendare. Eu zic că trebuie să ne concentrăm în mod serios pe câştigarea alegerilor de către Victor Ponta şi să încheiem odată regimul Băsescu, să plece definitiv', a declarat pentru AGERPRES, Liviu Dragnea.

În privinţa datei de organizare a referendumului de demitere pe 2 noiembrie, în aceeaşi zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, dată despre care Călin Popescu-Tăriceanu consideră că 'va crea premise favorabile îndeplinirii cvorumului legal de 50%+1', Liviu Dragnea crede că şansele ca acest procent să fie atins sunt similare cu cele înregistrate în 2012.

'Nu asta mă interesează pe mine acum, calcule aritmetice. Ştiu decât că în 2012 practic a fost imposibil să fie prezenţi la vot jumătate plus unu din toţi românii cu drept de vot care sunt pe tot globul şi zic că pentru noi este important să ne concentrăm pe campania electorală adevărată de câştigare a alegerilor prezidenţiale', a completat Dragnea.

În comunicatul transmis de Partidul Liberal Reformator privind initierea procedurii de suspendare si demitere a presedintelui Traian Basescu se precizează că în cazul în care cel putin o treime din numarul total al parlamentarilor va semna initiativa, textul urmeaza a fi înaintat de Parlament Curtii Constitutionale pentru obtinerea avizului consultativ.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, propune iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a preşedintelui Traian Băsescu, într-o scrisoare deschisă făcută publică vineri.

Tăriceanu înaintează şi un calendar: suspendarea de către Parlament a preşedintelui în preajma datei de 23 septembrie şi organizarea referendumului de demitere pe data de 2 noiembrie, aceeaşi zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit lui Tăriceanu, 'coincidenţa datei primului tur al alegerilor prezidenţiale cu referendumul de demitere va crea premise favorabile îndeplinirii cvorumului legal de 50%+1'.

'Zilele următoare vom da publicităţii 'Cererea de suspendare', textul pe baza căruia îi vom invita pe toţi parlamentarii să ni se alăture pentru iniţierea procedurii de demitere a preşedintelui României. În cazul în care cel puţin o treime din numărul total al parlamentarilor va semna iniţiativa, textul urmează a fi înaintat de Parlament Curţii Constituţionale pentru obţinerea avizului consultativ. Parlamentarii PLR vor fi primii care vor semna acest demers', se precizează în comunicatul transmis de Partidul Liberal Reformator, formaţiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 sep, 2014
elena
SUSpendarea presedintelui
DRAGNEA, nu mai poate dormi, nu se poate bucura de nimic pana nu-l vede plecat pe Base. Acest lucru dovedeste frica, culpabilitatea lui Dragnea …. frica sa nu se duca dupa Felix. Si dupa ce va pleca Base, vor da vina tot pe el, ca au ramas cozile lui Base, ca au ramas structurile lui. Prin toate acestea Alianta PSD dovedeste, incompatibilitatea de a conduce o tara, nu au nici un program asa cum se bateau cu pumnii in piept, nu au facut decat sa puna noi si noi biruri in carca romanilor……. deci JOS cu Basescu, SUS cu PONTA sa-l ridicam si sa-l ducem direct la…… JILAVA… acolo ii este locul acestui mincinos, plagiator, analfabet…… care nu are decat T U P E U si multa O B R A Z NI C I E……… JOS cu toti HOTIII.
07 sep, 2014
NASTRATIN HOGEA
dragnea
am impresia ca poporul roman, e surd, orb si memorie scurta sau deloc si de o ignoranta fara de margini; oameni ca asta, apoi tariceanu,ponta , etc. au DOAR INTERESE PERSONALE, SI NU IN INTERESUL TARII SI POPORULUI. ROMANI, DE CE SINTETI ASA DE USOR INFLUENTABILI? NU VEDETI CA INTR-UN FEL SAU ALTUL ASTIA FAC ANARHIE POLITICA SI DUC LA DESTABILIZAREA SI REDUCEREA CREDIBILITATII ROMANIEI? PACAT DE IMNUL NOSTRU CA TOT ADORMITI SINTETI...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ