Ce veste bună primesc agenții de poliție cu studii superioare

| 05 sep, 2014

Guvernul Ponta a întocmit un proiect de lege prin care bugetarii și-au recuperat sumele tăiate din salarii în luna iunie 2010. Majorarea salariilor bugetariilor a fost făcută în două etape – cu 8%, începută cu 1 iunie 2012, și cu 7,4%, începută cu data de 1 decembrie 2012, fața de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012.

Deciziile greșite din punct de vedere economic și social luate de către guvernul Boc cu girul și la sfatul lui Traian Băsescu, pentru care România încă răsuflă greu, sunt îndreptate cu dârzenie de guvernul Ponta. Repararea actelor iresponsabile ale comandamentului Băsescu vine să dea românilor o speranță pentru un trai decent și un viitor mai bun.

De un drept recâștigat se bucură agenții de poliție cu studii superioare care din această lună vor primi sporul de 25% din salariul de bază, conform unui ordin semnat recent de către viceprim – ministrul Gabriel Oprea. Deși personalul ministerului de Interne beneficia de această măsură din data de 31 decembrie 2009, agenții Președintelui Băsescu au mers pe politica tăierii salariilor și neacordării meritelor ce se cuvin pilonului de apărare al țării.

Măsura reparatorie pentru agenții de poliție a guvernului Ponta merge până la capăt. Astfel, în același ordin au fost lămurite mai multe aspecte privind acordarea sporului pentru munca prestată pe timp de noapte, pentru activitățile desfășurate în baza programărilor sau a planificărilor aprobate de unitate, conform purtătorului de cuvânt al MAI.

Mai mult, a fost reglementată modalitatea de stabilire a gradațiilor pentru perioada concediului de creștere a copilului, precum și modaliatatea de acordare a ajutorului în caz de deces pentru familiile angajațiilor Ministerului Afacerilor Interne ce și-au pierdut viața în timpul serviciului. Purtătorul de cuvânt MAI, Monica Dajbog, a declarat că ajutorul în caz de deces repezintă venit neimpozabil și este exceptat de la plata contribuțiilor obligatorii.

Totodată, problema decontării transportului pentru lucrătorii mutați sau transferați în interesul serviciului în altă localitate decât cea de domiciliu a fost soluționată, precum au fost puse bazele în cadrul ordinului MAI și pentru termenul de avansare al angajaților merituoși, a informat oficialul MAI, Dajbog.

Drept pentru care, până la momentul actual, peste 3 500 de angajați ai MAI au fost promovați în funcție, iar pentru prima dată după anul 2010, toți absolvenții promoției 2014 ai Academiei de Poliție, dar și ai școlilor de subofițeri și agenți au fost încadrați la termen. În total, este vorba de 750 de ofițeri, subofițeri și agenți ai Poliției.

De asemenea, guvernul Ponta a întocmit un proiect de lege prin care bugetarii și-au recuperat sumele tăiate din salarii în luna iunie 2010. Majorarea salariilor bugetariilor a fost făcută în două etape – cu 8%, începută cu 1 iunie 2012, și cu 7,4%, începută cu data de 1 decembrie 2012, fața de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012.

Iar aproximativ 50 de miliarde din bugetul pentru 2014 au fost alocate pentru plătirea salariilor și încă alte 52 de miliarde pentru alocarea pensiilor. Plus că din bugetul pentru anul în curs au fost alocate de către Guvern burse de 150 de euro lunar pentru tinerii medici și farmaciști, iar salariile profesorilor debutanți din preuniversitar și salariile preparatorilor și asistenților universitari au crescut cu 10%.

Totodată, din primăvara acestui an, peste 234 000 de pensioari s-au bucurat de pensii mai mari în medie cu 63 de lei. Măsura a fost luată după aplicarea indicelui just de corecție și după suplimentarea punctajelor în cazul persoanelor ce s-au pensioant după 1 ianuarie 2011. Iar efortul bugetar pentru ștergerea discrepanțelor ce au provocat umilințe între pensionari este de 23 de milioane de lei pentru anul 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ