Victor Ponta: Am obţinut ceva important, garanţia că nu vom fi niciodată singuri la graniţa de est a NATO

| 05 sep, 2014

Victor Ponta a declarat că prin decizia NATO, luată la summitul din Ţara Galilor, ca în ţara noastră să se înfiinţeze un comandament regional al Alianţei Nord-Atlantice, România a obţinut garanţia că nu va fi niciodată singură la graniţa de est a Alianţei.

"Este o veste bună, dar a fost unul din momentele în care (...) am pus toţi umărul, am spus toţi acelaşi lucru, preşedinte, premier, ministru de Externe, ministru al Apărării şi am obţinut ceva important pentru România, garanţia faptului că nu vom fi niciodată singuri aici, la graniţa de est a NATO', a afirmat Victor Ponta, după ce a participat la deschiderea Şcolii de vară a TSD.

Potrivit acestuia, următorul obiectiv este ca în primul rând şi Republica Moldova să fie o ţară la fel de sigură ca România.

Citeşte şi: BĂSESCU, după summit-ul NATO: Toate obiectivele României au fost atinse


'Lucrul ăsta este foarte bun, dovedeşte faptul că trebuie să lucrăm împreună şi în viitor când este vorba de interesele României. Acum, următorul obiectiv..., România este o ţară sigură, este să încercăm să ajutam în primul şi în primul rând Moldova să fie la fel de sigură ca şi noi, Ucraina, Georgia şi ceilalţi parteneri ai noştri', a spus Victor Ponta.

El a menţionat că fiecare ţară membră NATO va avea atribuţiile ei.

'Categoric, noi ne îndeplinim partea noastră de atribuţii, dar aici este vorba de un efort colectiv, în care nu dau banii doar România sau SUA. Toată lume participă, pentru că ştiţi cum este... trăim într-un bloc şi toţi vrem să avem un paznic, normal că plătim toţi pentru el. Aşa se întâmplă şi în NATO, fiecare participă la efortul respectiv. Important este că nu eşti singur şi (...) să înţelegem că aşa trebuie să lucrăm de fiecare dată când este vorba de interesul României', a precizat Victor Ponta.

Tag-uri: nato, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 sep, 2014
tyrex
Ai obtinut pe mata pontalau tampit , ai facut aceiasi greseala ca si alcolistul ala de bashinescu ai pus tara pres la picioarele celor care in 1945 la Yalta neau vindut lui Stalin ca pe un sac de cartofi si multumita lor au mancat romanii 6o de ani de komunism. Atunci eram gunoaie fara valoare in ochii lor acum sanchi de cind vor sa puna bocancul pe granita Rusiei am devenit prieteni . Rusine ca uitati istoria si vindeti tara numai ca sa va dea caftanula de domnie jagardelelor. Tu si cu bashinescu ati castigat un singur lucru atat; un dusman in plus si inca unul de teamut. A-ti intrat ca boii in linia intai si devenim carne de tun pentru interesle altora. Sa va fie rusine. In loc sa te ocupi cu pupinkurismul occidental mai bine ai lua masuri ca bozgorii mai au un pic si au spart tara imebcilule.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ