Cardul de sănătate pune STOP fraudelor din sistemul sanitar

| 06 sep, 2014

În 2013, Guvernul a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, protagonist fiind fostul preşedinte CNAS Lucian Duţă. Potrivit Guvernului paguba adusă statului fiind de 1,2 milioane de euro.

În sfârşit, după mai multe încercări eşuate şi scandaluri a fost introdus cardul naţional de sănătate. Din 2006 am asistat numai la blocaje inutile în procesul de modernizare din sănătate. Dar acum, sistemul a fost învins. Premierul Victor Ponta a anunţat că peste 13 milioane de asiguraţi vor beneficia de cardul naţional de sănătate.

Chiar dacă pare ceva insignifiant, introducerea cardului naţional de sănătate reprezintă o mare realizare. De prin 2010, de pe vreamea guvernării PDL, se tot încearcă introducerea acestui card, însă tot timpul a apărut ceva care a mai amânat cu un an implementarea. Neputinţa guvernării PDL poate fi explicată prin faptul că acel guvern trebuia să menţină în funcţiune un sistem de sifonare a banului public.

De exemplu, în 2013, Guvernul a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, protagonist fiind fostul preşedinte CNAS Lucian Duţă. Potrivit Guvernului paguba adusă statului fiind de 1,2 milioane de euro. Dar până să rezolve DNA-ul acest caz să salutăm reuşita Guvernului Ponta, care prin acest card va opri fraudele în sistem. Astfel, proiectul se află în plină implementare, iar până la sfârşitul lui octombrie peste 90% dintre cardurile de sănătate vor fi distribuite de Poşta Română.

„Vreau să ştiţi că am pierdut peste un an de zile în implementarea acestui proiect extrem de important, din cauza unor fapte grave de corupţie, comise de către fosta conducere a Casei, de către domnul Duţă. Sigur, justiţia lucrează în ritmul său cunoscut şi o să tragă la răspundere peste 100 de ani pe cei care au greşit. Important este că am pierdut un an, pe care l-am recuperat", a declarat Victor Ponta.

Cardul naţional de sănătate va deveni instrumentul de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistemul Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS). Astfel, se va cunoaşte exact pe ce vor fi cheltuiţi banii, iar fiecare pacient va avea un istoric al fişei medicale actualizate, lucru extrem de util pentru medici. De notat că acest card va deveni obligatoriu începând de anul viitor la accesarea oricărui serviciu medical.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 sep, 2014
BOR Breaking News
Biserica Ortodoxă Română a lansat şamponul mănăstiresc

Doamnelor şi domnilor, fraţi şi surori! Deoarece nu doreşte ca drept-credincioşii să intre în contact cu produse de provenienţă păgână, Preafericitul Patriarh Daniel a hotărât ca aceştia să folosească doar şamponul Arsenie Boca, plin de har, 100% ortodox, destinat spălării pe creier.

Puteţi gândi cu propria minte fără să aveţi nevoie de clişeele promovate de preoţi? Creierul dumneavoastră funcţionează ireproşabil? Logica, raţiunea şi spiritul critic vă definesc? Aveţi bacalaureat sau aţi finalizat studiile universitare? Noul şampon Arsenie Boca vă eliberează de aceste afecţiuni diabolice, permiţând doar „învăţăturile” Bisericii. Aveţi îndoieli în privinţa religiilor şi a zeilor? Doriţi să scăpaţi de păcatul strămoşesc: circumvoluţiunile? Neuronii constituie o povară? Sinapsele vă incomodează? Harul şamponului Arsenie Boca face ca toate aceste impedimente apăsătoare să dispară ca prin minune, lasându-vă creierul neted astfel încât muştele să vă poată patina pe el.

Reţineţi faptul că doar astăzi Biserica Ortodoxă Română vă vine în ajutor pentru a ajunge în Rai. Cumpărând produsul de mai sus, primiţi, în mod suplimentar, un pachet de lumânări şi o porţie de colivă. Toate acestea la preţul de numai 30 de arginţi! Nu mai aşteptaţi! Sunaţi chiar acum la 0722.666.666 şi veţi beneficia de o promoţie de-a dreptul divină!

Folosiţi zilnic şamponul Arsenie Boca pentru a avea o minte ageră precum cea a unei râme călcată de tramvai! Cel mai bun remediu împotriva maladiei numită inteligenţă!!!

Şamponul Arsenie Boca - pentru că meritaţi!
06 sep, 2014
Părintele Cleopache
Ştiaţi că:
- Iisus a avut doi taţi şi s-a născut din mamă virgină, aceasta fiind fertilizată in vitro de către o fantomă?
- deţine recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de abstinenţă sexuală şi anume 33 de ani?
- exceptând faptul că era tâmplar, mai practica iluzionismul, medicina alternativă şi multe alte practici “magice”?
- inelele lui Saturn sunt de fapt prepuţul lui Iisus, fapt dovedit de teologul Leo Allatius?
- Biblia afirmă că Iisus era o forma de viaţă neconvenţională, fiind alcătuit din pâine integrală şi vin Chateau Cheval Rouge?
- îi iubeşte atât de mult pe americani încat a ţinut secret mântuirea sa (cu “s” mic) până în anul 1492?
- poate merge pe apă pe care o transformă în vin, pentru ca apoi, prin tranzitivitate, să poată merge şi pe vin?
- a reuşit să se supună sacrificiului suprem chiar dacă, fiind atotştiutor, cunoştea faptul că după trei zile va învia?
- a murit şi a înviat de peste 2000 de ori?
- este primul caz uman confirmat de înălţare/decolare?
- unul dintre hobby-urile sale este apariţia în visele schizofrenicilor?
- numele său real este Conchita Wurst?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ