CORINA CREŢU COMISAR EUROPEAN. Echipa Iohannis-Băsescu-Blaga face orice pentru a bloca România

| 05 sep, 2014

CORINA CREŢU COMISAR EUROPEAN. Niciodată nu s-a pus problema ca România să primească portofoliul de Ajutor umanitar în Comisia Europeană, a declarat ieri premierul Victor Ponta.

CORINA CREŢU COMISAR EUROPEAN. Se înțelege că echipa Iohannis-Băsescu-Blaga este pregătită să facă orice pentru a bloca România. Toată țara așteaptă să vadă ce portofoliu va ocupa România în noul „Guvern” al Uniunii Europene. Lupta politică internă afectează puternic șansele noastre de a obține un portofoliu puternic în CE. Unitatea națională pare un concept îndepărtat de politica dâmbovițeană pe care Opoziția o practică în aceste zile.

Iohannis, Băsescu și Blaga acționează în tandem cu obiectivul de a discredita nominalizarea României pentru funcția de Comisar European. Sunt două elemente pe care Băsescu și ai lui le cunoșteau foarte bine în momentul în care au demarat campania coordonată de discreditare a României în fața liderului CE, Jean-Claude Juncker.

1. România nu și-ar fi putut păstra portofoliul pe Agricultură, așa cum nici alte state nu își vor păstra portofoliile din mandatul trecut.

2. Nominalizarea unei femei pentru funcția de comisar este un plus pentru negociere, având în vedere obiectivul lui Juncker de a construi un cabinet echilibrat de gen.

Cu toate acestea Iohannis și Blaga, la învățămintele prețioase ale lui Băsescu, președintele României, au transmis o scrisoare președintelui ales al CE, Jean-Claude Juncker, prin care, nici mai mult nici mai puțin, îi cer acestuia să nu o primească pe Corina Crețu în cabinetul său.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta, provocare literară pentru BĂSESCU

În tandem cu un aparat de propagandă care transmite non-stop mesaje negative la adresa nominalizării României și dezinformează cu privire la portofoliul pe care România l-ar putea ocupa, tripleta Iohannis-Băsescu-Blaga aduce deservicii importante României, afectându-ne șansele să obținem o funcție importantă în CE.

Nici ACL nu vorbește pe o singură voce. Sorin Frunzăverde și Ramona Mănescu au ales să o susțină pe Corina Crețu și, implicit, România, pentru a obține un portofoliu greu în CE. Gestul de normalitate din partea celor doi a fost rapid sancționat de conducerea ACL, respectiv Cătălin Predoiu care și-a acuzat colegii de trădare.

Orice semn de lipsă de unitate națională poate fi rapid exploatat ca o vulnerabilitate de partenerii noștri din UE. Reacția lui Iohannis și Blaga, dar și propaganda lui Băsescu menite să blocheze șansele noastre în a conta în Uniune sunt catalogate ca rușinoase și antinaționale de către reprezentanții puterii.

CITEȘTE ȘI: Înfrăţire pe faţă între Udrea şi Iohannis, Blaga rămâne de căruţă

În antiteză, premierul Victor Ponta a menționat că în momentul în care Dacian Cioloș a candidat pentru funcția de comisar, fiind propus de PDL, opoziția de atunci, reprezentantă de PSD l-a susținut, la unison în Parlamentul European pentru simplul motiv că în joc era interesul României.

Unde se oprește lupta politică internă și unde începe apărarea transpartinică a interesului nostru național? O întrebare la care nici Băsescu, nici Iohannis și nici Blaga nu sunt în stare să dea un răspuns.

CITEȘTE ȘI: CORINA CREŢU COMISAR EUROPEAN. Corina Creţu, pe lista oficială a lui Juncker cu viitorii comisari europeni

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 sep, 2014
cantautor
citez din opera de 3 parale a consilierului lui Ponta,Sultanescu:
1.Orice semn de lipsă de unitate națională poate fi rapid exploatat ca o vulnerabilitate de partenerii noștri din UE. 2.Reacția lui Iohannis și Blaga, dar și propaganda lui Băsescu menite să blocheze șansele noastre în a conta în Uniune sunt 3.catalogate ca rușinoase și antinaționale de către reprezentanții puterii.
Mai baiatule,socialistule:
1.trecand 2 persoane pe lista,Ponta a vulnerabilizat sansele Romaniei din start,lasandu-i Presedintelui Comisiei,marja de manevra
2.citez din Antonescu:cum puteau Pacala si Tandala+nelegitimul si nebagatul in seama sa-i puna piedici lui Ponta?
doar daca nu cumva,Presedintele Comisiei s-a prins ca Ponta este Pinnochio..?
3.puterea .....acuza,dar nu respecta se pare legea...
deci cine latra?
05 sep, 2014
sub.lt.major Nato
Corina Cretu este cea mai indicata persoana din Romania sa fie desemnata comisar -sef
Este o exceptionala comunicatoare oral si in scris
pentru recomandare,aplelati la persoane din fostul comandament... -

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ