Dan Şova: Afacerea aeroportului internaţional al Sibiului a fost coordonată de Iohannis

| 05 sep, 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a declarat vineri, citând surse mediatice, că proiectul aeroportului internaţional al Sibiului, demarat în 2006, nu este gata nici până astăzi, deşi s-au cheltuit peste 100 de milioane de euro, şi îl acuză pe primarul Klaus Iohannis că a coordonat această 'afacere'.

"Potrivit unor informaţii vehiculate în presă, proiectul Aeroportului Internaţional al Sibiului - demarat în 2006 pentru a servi, un an mai târziu, evenimentului 'Capitală Culturală Europeană' - nu este gata nici până azi, deşi s-au cheltuit peste 100 de milioane de euro. Iar întreaga afacere, coordonată de Iohannis ca primar şi de Martin Bottesch, fostul preşedinte al CJ Sibiu, este învăluită în suspiciuni de corupţie, clientelism, nereguli şi cheltuiri iresponsabile ale banului public. Se pare că s-au atribuit contracte fără licitaţie, s-au ales firme anume, s-au eliminat din proiect specialiştii români, iar o bună parte din lucrări s-au efectuat defectuos, în bătaie de joc. Totul arată a un mare tun din bani publici dat de candidatul PDL-PNL', se arată într-un comunicat de presă remis de Dan Şova.

Potrivit sursei citate, încălcările sunt atât de grave, încât DNA a luat în atenţie plângerile oficialilor locali care au făcut publice toate aceste abateri.


'În aprilie 2012, DNA Bucureşti a propus începerea urmăririi penale a lui Martin Bottesch pentru abuz în serviciu. Autorităţile trebuie să investigheze în continuare toate plângerile şi să facă lumină în acest caz, inclusiv în ceea ce-l priveşte pe primarul Sibiului! Cum ar putea fi Iohannis un preşedinte credibil al României, din moment ce nu a fost în stare să gestioneze eficient şi legal nici măcar aeroportul din propriul său oraş? Cineva acuzat de clientelism, corupţie şi irosire a banilor publici nu poate reprezenta România şi interesele românilor!', a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ