Câine surd la vânătoare, Iohannis nu realizează gravitatea unui atac la interesul național

| 06 sep, 2014

Printr-o trimitere la acțiunile concertate ale lui Băsescu, Blaga și Iohannis, primul-ministru a subliniat  că nicio altă țară din cele 28 de state membre ale UE nu și-a sabotat "în mod public și cu atâta energie" interesul de a avea un portofoliu bun.

Senin ca o zi de vară, Klaus Iohannis îi ia în nume de rău pretinse ”atacuri” ale acestuia la adresa liderilor ACL, considerând că acestea ”parcă prefigurează un eşec” în privinţa portofoliului solicitat de România în Comisia Europeană.

Ciudată atitudine din partea unui lider care tocmai ce s-a compromis căzând în păcatul delațiunii, atunci când și-a atacat propria țară prin infama scrisoare trimisă către președintele CE, Jean-Claude Juncker și liderul PPE, Joseph Daul .

Documentul este în același timp un monument de infamie, care-i raliază pe cei doi cu Băsescu și totodată de prostie politică, căci condamnă ca ilegală o numire, pe motiv că nu s-a făcut după consultarea Parlamentului. Această consultare a Parlamentului este secundară, fiind mai importantă discuția la care Juncker a invitat-o pe Corina Crețu.

Citeşte şi: Klaus are draci pe Iohannis

Pe urmă, nu se înțelege cum ar spera Iohannis sau Blaga să blocheze numirea Corinei Crețu într-un legislativ dominat de alianța condusă de Victor Ponta.

Rămâne infamia, premierul punctând pe bună dreptate că un asemenea sabotaj al interesului național este fără precedent. Printr-o trimitere la acțiunile concertate ale lui Băsescu, Blaga și Iohannis, primul-ministru a subliniat  că nicio altă țară din cele 28 de state membre ale UE nu și-a sabotat "în mod public și cu atâta energie" interesul de a avea un portofoliu bun.

Victor Ponta a declarat de altfel că niciodată nu s-a pus problema ca România să primească portofoliul Ajutor umanitar și că, personal, speră ca vocea președintelui și a celor doi a lideri din opoziție să nu prevaleze în fața interesului României.

Revenind la prezidențiabilul ACL, este de-a dreptul stupefiant că din postura liderului care nu și-a consultat propriul partid când s-a decis reorientarea politică spre populari, Iohannis găsește resurse de tupeu să-i reproșeze liderului social-democrat că nu a consultat opoziţia în problema numirii Corinei Crețu, ”conform uzanţelor europene”. Până și Băsescu a declarat în ultimă instanță că aceasta este prerogativa Guvernului...

Citeşte şi: Iohannis se face că nu înţelege ce a spus

Judecată strict politic, atitudinea lui Iohannis denotă diletantism. Strict politic vorbind, Victor Ponta nu are cum să piardă în situația descrisă mai sus. Dacă numirea se confirmă, evident că va reprezenta un trofeu în panoplia premierului USD, dacă nu, atunci Victor Ponta va putea arăta acuzator spre cei trei sabotori, care au intrat singuri și neprevăzători în această capcană de imagine.

Am remarcat cu interes postarea pe Facebook a fostului purtător de cuvânt al guvernului, Mirel Palada, în această chestiune. Acesta a făcut trimitere la o situație descrisă de Zoe Petre, când într-un caz asemănător cei doi rivali, Emil Cosntantinescu și Ion Iliescu, au pus conflictul politic între paranteze de dragul interesului național. ”Presupun că Ponta nu cunoaşte uzanţele din Uniunea Europeană”, a declarat Klaus Iohannis cu emfază. Noi îndrăznim să presupunem că liderul PNL nu le cunoaște nici măcar pe cele din România...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 sep, 2014
cracana rodica
numirea corinei cretu ca comisar european
cred ca in asemenea functii sint persoane ffff oarte bine pregatite profesional,integre din punct de vedere moral, cu o conduita de exceptie care sa reprezinte cu adevarat o tara europeana dar,vai am uitat ca noi sintem o tara tipic balcanica si propunerea dottorelui Ponta este perfecta.
06 sep, 2014
Anghel
despre ce vorbim
A aparut deja în presa despre contestarea candidatului irlandez de catre un europarlamentar irlandez. Nimeni n-a zis ca e dusmanul tarii sau altele asemenea. Probabil d-na Bran citeste doar ce zice puterea...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ