Klaus are draci pe Iohannis

Când noul lider deturna partidul de la ALDE la PPE, peste noapte și fără să resimtă nicio jenă pentru voturile abia primite de la electorat, nu era traseism politic? Ca într-o comedie bufă, Klaus s-a supărat pe Iohannis. Să sperăm că nu se vor lua și la palme în public...

Supus unor forțe de torsiune uriașe de către intrigile și manipulările prin care tripleta Iohannis-Antonescu-Vălean au deturnat partidul, PNL se cutremură din toate încheieturile la momentul adevărului declanșat de Ordonanța 55, cea care le permite aleșilor locali din teritoriu să-și exercite opțiunea politică liber.

OUG 55, cum s-a mai spus, este o capcană de neocolit pentru ”fuzioniștii” care au preluat puterea în PNL, cu atât mai mult cu cât acest act normativ are un precedent în 2006, iar eliberarea primarilor nu mai poate fi împiedicată nici chiar prin declararea ordonanței ca neconstituțională de către CCR, pentru simplul fapt că deciziile Curții nu au efect retroactiv.

Citeşte şi: Deși opoziția îl susținea ca premier, Iohannis s-a predat lui Băsescu încă din 2009

Ce înseamnă acest detaliu pentru PNL? Din păcate acum se va dovedi fără doar și poate cât de șubrede sunt bazele pe care Antonescu și Iohannis au construit ”noul” PNL, cu biciul și minciuna. Ordonanța 55 nu a redat doar vocea liberalilor, care nu au fost consultați la niciuna dintre deciziile dramatice de reorientare politică a partidului, dar a potențat și chemarea PLR, tot mai mulți liberali optând pentru formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu. Ordonanța care le permite aleșilor locali să migreze fără a-și pierde mandatul îi dă bătăi de cap maxime lui Iohannis, care a și declarat extrem de supărat că nu va mai primi în partid traseiştii politici.

Citeşte şi: Iohannis se face că nu înţelege ce a spus

”Vom respecta ceea ce am spus. Nici nu cred că este cazul să spun că Ordonanţa 55 este foarte discutabilă. După părerea specialiştilor noştri în drept, este neconstituţională din cel puţin trei motive, iar primarii care se folosesc de prevederile acestei ordonanţe riscă, în cel mai scurt timp, după ce va fi anulată de Curtea Constituţională, să se găsească în situaţia de a fi demişi. E un joc foarte riscant modul PSD-ului de a crea, pentru propriul candidat şi pentru partid, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, un avantaj”, a precizat Klaus Iohannis.

Însă, analizând lucid situația, supărarea liderului liberal este nejustificată, nu numai din motivele legate de CCR și expuse mai sus ci și din cel puțin alte două puncte de vedere. Primul ar fi acela că experiența politică – care lui Iohannis îi lipsește- ne învață că niciun partid nu-și permite să facă mofturi dacă ajunge în situația în care este PNL, slăbit de o hemoragie masivă de membri și simpatizanți.

Citeşte şi: Klaus Iohannis - Cum poate fi președintele României un om care acționează împotriva propriei țări?

Dacă Iohannis va nesocoti acest adevăr simplu, va salva poate principiile pe care le enunță la nervi, dar va rămâne fără partid. În al doilea rând, cu greu mai poate lua cineva în serios supărarea pe traseismul politic pe care o afișează  liderul unui partid care practică in corpore o insonsecvență politică fără precedent. Când noul lider deturna partidul de la ALDE la PPE, peste noapte și fără să resimtă nicio jenă pentru voturile abia primite de la electorat, nu era traseism politic? Ca într-o comedie bufă, Klaus s-a supărat pe Iohannis. Să sperăm că nu se vor lua și la palme în public...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 sep, 2014
goPontaNemaPresident
personalul de specialitate nu poate face parte din partide sau din alte formaţiuni politice şi este
obligat să păstreze echidistanţa politică în întreaga sa activitate profesională, asigurând respectarea
diversităţii de opinii", iar "nerespectarea acestor dispoziţii se sancţionează cu desfacerea
disciplinară a contractului individual de muncă sau, după caz, cu destituirea din funcţie".
(Legea 41 privind organizarea și funcționarea SRR și a SRT)
eu inteleg ca nu esti "personal de specialitate"....
probabil ca esti angajat pe post de filozof,nu?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ