Deși opoziția îl susținea ca premier, Iohannis s-a predat lui Băsescu încă din 2009

| 06 sep, 2014

Legătura subterană dintre Băsescu și Iohannis l-au făcut pe acesta din urmă să adopte metoda generalului Victor Atanasie Stănculescu, din 1989, cu diferența că neamțul nostru nu și-a pus piciorul în ghips ci a șters-o englezește, în străinătate.

Adevărul gol-goluț și cât se poate de întristător iese la iveală despre adevăratele interese și simpatii politice ale președintelui PNL, Klaus Iohannis. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe dezvăluirile făcute de președintele PC Sibiu, Constantin Sofrone, despre întâlnirile pe care Iohannis le-ar fi avut încă din 2008 cu Dan Voiculescu și Codruț Sereș, că un alt atac mediatic detaliază duplicitatea edilului de Sibiu, de data aceasta venind chiar dinspre vicepreședintele social-democrat Liviu Dragnea.

Acesta a dezvăluit presei cum simpatiile politice dintre Iohannis și Băsescu au ieșit la iveală prima oară încă de la alegerile din 2009, atunci când primarul sibian ar fi trădat interesele aliaților săi, asigurând astfel un avantaj electoral major pentru președintele Băsescu. ”Vă spun eu că susținerea de la Sibiu a fost de 66.000 de voturi, adică 66.000 de voturi care s-au dus la Băsescu. (…) Domnul Cindrea (n.r. -președintele PSD Sibiu) l-a rugat să facă o conferință de presă pentru susținerea lui Geoană, iar apoi secretarul ne-a spus că Iohannis a plecat din țară. Vreau să lămurim lucrurile astea. Este un concurs de minciuni”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Citește și: Blaga: Până acum avem peste 600.000 de semnături pentru Iohannis. Luni vor fi peste un milion


Cu alte cuvinte legătura subterană dintre Băsescu și Iohannis l-au făcut pe acesta din urmă să adopte metoda generalului Victor Atanasie Stănculescu, din 1989, cu diferența că neamțul nostru nu și-a pus piciorul în ghips ci a șters-o englezește, în străinătate.

Citește și: Iohannis se face că nu înţelege ce a spus


Trădarea din 2009 ar fi putut fi prevăzută, dacă cei implicați ar fi pus cap la cap datele problemei și ar fi tras concluziile care se impuneau. Deși Traian Băsescu a recurs chiar și la atacuri sub centură, în stilul său specific, pentru a bloca ascensiunea la aceea dată a lui Iohannis în funcția de premier, acesta nu a ripostat în niciun fel, evitând la acea dată orice accent abraziv în declarațiile și interviurile acordate presei.

Citește și: Klaus Iohannis - Cum poate fi președintele României un om care acționează împotriva propriei țări?

Surprinzător dar, privit în retrospectivă, Klaus Iohannis avea în acea perioadă față de Băsescu aceeași atitudine de noncombat și deferență prudentă de care a fost acuzat în ultimii doi ani și Vasile Blaga. Deși interesele politice ale celor doi lideri s-au contrat adeseori în ultima perioadă cu cele ale președintelui, niciunul nici celălalt nu au îndrăznit să lupte cu Băsescu, nici măcar la nivel declarativ, un detaliu care nu a întârziat să alimenteze suspiciunile și speculațiile observatorilor care au presupus până la urmă că este posibil ca atât Blaga cât și Iohannis să fie șantajabili și ținuți din scurt cu dosare compromițătoare.

Declarația lui Liviu Dragnea vine să întărească suspiciunile legate de vulnerabilitatea lui Iohannis în fața președintelui, o breșă care s-a tot lărgit începând cu momentul misterioasei capitulări a lui Iohannis în fața lui Băsescu, de la alegerile din 2009.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ