ORDONANŢA PRIMARILOR. DNA a început urmărirea penală pentru ordonanţa primarilor

| 12 sep, 2014

ORDONANŢA PRIMARILOR. DNA a început urmărirea penală in rem (cu privire la fapte, nu la persoane - n.r.) în dosarul constituit ca urmare a plângerii PNL faţă de emiterea ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.

UPDATE. Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a confirmat pentru Agerpres că s-a început urmărirea penală faţă de faptă ca urmare a plângerii depuse de preşedintele PNL, respectiv pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pe altul.

Art. 305 alin.1 din Codul de procedură penală prevede următoarele: 'Când actul de sesizare îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi se constată că nu există vreunul dintre cazurile care împiedică exercitarea acţiunii penale prevăzute la art. 16 alin. (1), organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale cu privire la faptă'.

 

ORDONANŢA PRIMARILOR. Klaus Iohannis a anunţat marţi că a depus la DNA o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pe care îl acuză de iniţierea ordonanţei privind migraţia aleşilor locali, afirmând că, dacă procurorii constată că fapta implică mai multe persoane, atunci aceştia pot extinde cercetările.

'Eu m-am îndreptat împotriva iniţiatorului acestei ordonanţe, iar dacă DNA constată că este o faptă penală care implică mai mulţi, atunci din oficiu se va autosesiza şi va extinde cercetările. Noi nu avem date, nu reuşim să aflăm ce se întâmplă în interiorul Guvernului, nu înţelegem motivaţiile pentru care Guvernul, cu toate avertizările şi de la noi şi de la alţii, a procedat totuşi la aprobarea acestei ordonanţe. Şi atunci trebuie să intervină cineva care prin lege are dreptul să meargă şi să verifice concret cum şi de ce', declara atunci Iohannis.

Citeşte şi: Ambasada SUA: "Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales" pentru ordonanţa primarilor

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ