Elena Udrea, ironizată de Liviu Dragnea

| 05 sep, 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit vineri la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, despre modul cum se împărţeau banii de investiţii locale în guvernarea anterioară, pe criterii politice, numind-o pe Elena Udrea 'doamna de fier' care împărţea banii la PDL.

Legat de domeniul schiabil, a spus Dragnea, sunt în diverse zone din ţară investiţii aflate în stadii diferite de finalizare, peste 400 de milioane de lei fiind cheltuiţi în acest domeniu.

''În ceea ce priveşte domeniul schiabil, sunt nişte proiecte începute de acest minister în anii trecuţi, tot cu foarte mare pompă şi cu mult scandal, renunţat la ele, preluate de autorităţile locale, minţite autorităţile locale în continuare: 'spuneţi constructorilor să lucreze că vă dau banii'. Vorbim de doamna de fier, sau doamna Udrea. Primarii sau preşedinţii de consilii le-au spus constructorilor: 'lucraţi că o să primiţi banii, ni s-a spus de la minister'. Constructorii au luat împrumuturi din bancă şi au făcut acele investiţii, în diverse faze de finalizare, 80%, 90%, 95% şi bineînţeles că banii nu au venit'', a spus Liviu Dragnea. 

Vicepremierul spune că au fost efectuate controale, dar nu sunt finalizate cercetările.

''Discutăm de peste 400 de milioane de lei, investiţii în aceste lucrări. Toate au fost verificate de Corpul de control al primului-ministru şi sunt în faza de cercetare şi, din acest motiv, nu pot să vă dau un răspuns ce se va întâmpla cu finanţarea acestor obiective'', a explicat Dragnea.

El a subliniat faptul că în guvernarea anterioară banii au fost alocaţi politic. ''Cel mai rău lucru a fost modul cum au fost alocaţi banii, banii au fost alocaţi politic (...). E vorba de obiective începute alandala, peste 4.000 de şantiere deschise, fără să existe niciun fel de... nu vorbesc de strategie că poate e un cuvânt prea greu, fără un plan minim în care să spunem ce ne interesează pe noi în România. La sate, de exemplu, hai să vedem care e pachetul minim de obiective pe care să le finanţăm. De ce are nevoie un om în România europeană, aşa cum ne place să spunem, la ţară? Are nevoie de alimentare cu apă, canalizare, drumuri, şcoala să fie modernizată, să aibă un spaţiu medical, târgul sau oborul să existe şi să fie funcţional, biserica să fie renovată şi încă unul, două obiective'', a afirmat Liviu Dragnea.

De asemenea, el a afirmat că în guvernarea anterioară primarii PDL de prin judeţe erau adunaţi şi duşi cu autocarele la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, unde li se făceau alocări de fonduri.

''Atunci, o parte din primari poate ştiu sau îşi aduc aminte, banii se repartizau în felul următor: prefectul punea în autocar primarii PDL, îi ducea la Ministerul Dezvoltării într-o sală, acolo erau funcţionari din minister, aveau lista cu localităţi pe culori politice şi le aprobau proiectele. O primăriţă de la noi de la Teleorman a aflat şi ea că are loc excursia asta la Bucureşti, s-a urcat în maşină, s-a dus la minister. A intrat acolo, prefectul a bruscat-o, a vrut să o scoată de acolo, până la urmă a ajuns la funcţionarul respectiv care s-a uitat pe listă şi i-a spus că nu e de la PDL. Aşa se lucra. Şi spun asta public pentru ca aceşti ipocriţi care ies şi critică la televizor să ştie că lucrurile astea nu se uită. Şi e bine să ştie toată lumea şi toţi primarii'', a afirmat Dragnea. 

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost prezent, vineri, la Târgovişte, unde a înmânat cheile de la 12 microbuze şcolare către primari din judeţ şi a participat la semnarea mai multor contracte pe OG 28/2013 vizând Programul naţional de dezvoltare rurală şi a susţinut o conferinţă de presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ