De ce se tem liderii PDL să îl excludă pe Emil Boc

| 05 sep, 2014

Emil Boc a declarat în urmă cu mai mult de două săptămâni că o va susține în alegeri pe Elena Udrea, în contradicție flagrantă cu decizia partidului, însă reacțiile greilor din PDL au întârziat să apară. Cătălin Predoiu este primul care vorbește pe șleau despre excluderea fostului premier, dar va avea acesta susținerea colegilor pentru propunerea sa?

Amenințarea tardivă și destul de fadă a lui Cătălin Predoiu pentru Emil Boc, aceasta fiind transmisă printr-o postare pe Facebook, apare la mult timp după ce fostul președinte PDL a afirmat în repetate rânduri că o va sprijini în alegeri pe candidatul PMP, că Elena Udrea este cel mai bun candidat și singura care poate obține victoria.

Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, l-a invitat, miercuri, pe Boc în Birou Politic Național al partidului, ca să își explice poziția de susținere a altui candidat decât candidatul unic ACL – Klaus Werner Iohannis. Predoiu a mai precizat că dacă Boc nu va participa nici de data aceasta în BPN, va solicita excluderea primarului din partid.

Citeşte şi: Emil Boc: O susţin pe Elena Udrea la prezidenţiale. Este un adversar redutabil la adresa lui Ponta

Deși declarația lui Predoiu nu este decât în mod voalat o amenințare la adresa lui Boc, aceasta reprezintă cea mai dură poziție asumată de un membru PDL împotriva trădării lui Boc. Alți colegi ai lui Predoiu au avut poziții mult mai șterse față de fostul președinte al partidului.

Sulfina Barbu, vicepreședinte PDL, s-a referint la intențiile lui Boc ca fiind “o mare dezamăgire” și un gest inutil, deoarece Elena Udrea nu va intra în turul al doilea, dar nu a menționat nimic în legătură cu excluderea lui Boc din partid.

Mai mult, Lucian Bode, preşedintele filialei Sălaj a PDL, s-a declarat surprins de susţinerea lui Boc pentru candidatura Elenei Udrea, dar în aceeași declarație și-a îndemnat colegii de alianță la calm și prudență. “Le-aş recomanda colegilor din PDL, care s-au grăbit să aducă anumite acuzaţii asupra domnului Emil Boc, să fie calmi, pentru că urmează o perioadă destul de complicată”, a afirmat Bode.

Citeşte şi: Elena Udrea: Contează foarte mult că Emil Boc este alături de mine

Supunerea la vot a excluderii fostului președinte Emil Boc prezintă mai multe riscuri pentru PDL. În primul rând, vor ieși la suprafață adepții lui Boc din PDL și, respectiv, fractura din interiorul formațiunii. În al doilea rând, chiar dacă Boc ar fi exclus, plecarea lui din partid ar putea atrage după ea și alte demisii.

Este periculos pentru PDL, într-un moment în care ar trebui să arate unitate, dacă nu chiar unanimitate, să se prezinte electoratului chiar înainte de alegeri cu sciziuni interne sau demisii în bloc. Iar Predoiu nu poate ști exact dinainte câtă susținere directă mai are Boc – adică, Traian Băsescu – în PDL și care ar putea fi consecințele unui conflict deschis în interiorul formațiunii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ