Emil Boc laudă Executivul şi Parlamentul: Legea amnistiei o consider corectă şi morală

| 10 sep, 2014

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, consideră morală şi corectă Legea amnistiei, cu atât mai mult cu cât aplicarea acesteia nu afectează bugetul de stat.

Primarul clujean a declarat că este o atitudine corectă faţă de cetăţeni aceea de a nu-i pune să plătească pentru o greşeală făcută de unii funcţionaţi ai statului.

Citeşte şi: Rovana Plumb: Cine sunt bugetarii care vor beneficia de amnistia fiscală

'În primul rând nu se iau bani de la bugetul de stat ca să se realizeze această măsură. Aceşti bani nu există azi în bugetul de stat pentru că ei erau nişte bani constataţi de Curtea de Conturi în urma aplicării proaste a legii de către nişte funcţionari. Deci cetăţeanul nu are o vină că a primit un beneficiu mic salarial dacă statul, prin nişte funcţionari, l-a calculat greşit. Iar acei bani nu se iau de undeva, deci nu afectează stabilitatea bugetară. Evident că dacă cetăţenii nu din vina lor au primit nişte bani nu trebuie să plătească greşelile statului', a spus fostul premier democrat-liberal.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a salutat marţi votul dat în Camera Deputaţilor prin care s-a aprobat amnistia fiscală pentru pensionari, mame şi bugetari. Astfel, 50.000 de pensionari, 20.000 de mame şi 25.000 de bugetari vor beneficia de această lege, care le va permite să nu returneze sumele calculate greşit de către unii funcţionari.

Ministrul Rovana Plumb a făcut marţi, de asemenea, un apel la preşedintele Traian Băsescu pentru o promulgare rapidă a actelor normative.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ