Robert Cazanciuc: Amnistia şi graţierea pot fi o soluţie la supraaglomerarea penitenciarelor

| 10 sep, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri că amnistia şi graţierea pot fi o soluţie pentru supraaglomerarea din sistemul penitenciar, dar că o lege în acest sens trebuie adoptată 'dacă există un acord social'.

 

"Pentru supraaglomerarea din sistemul penitenciar românesc poate fi o soluţie. O soluţie de amnistiere, de graţiere, cum s-a întâmplat în multe state europene, trebuie adoptată dacă există un acord social, dacă aproape toată lumea este de acord cu asemenea măsură şi, evident, decizia aparţine Parlamentului', a afirmat Cazanciuc, la plecarea de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Întrebat dacă Ministerul Justiţiei şi Guvernul îşi vor schimba poziţia cu privire la Legea amnistiei şi graţierii, Robert Cazanciuc a precizat că ministerul pe care îl conduce a dat un aviz negativ 'pe un proiect concret'.

'Eu am spus, de fiecare dată, că noi am dat un aviz negativ pe un proiect concret, aşa cum a fost gândit la un moment dat de iniţiatori. Dacă altcineva o să iniţieze un alt proiect, o să vedem, de asemenea, în concret, ce aviz vom da', a mai spus, miercuri, ministrul Justiţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ