Justiţia are deficit de personal. De câţi judecători şi grefieri ar mai fi nevoie?

| 05 sep, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că mai este nevoie de câteva sute de judecători, procurori şi grefieri în următorii doi ani pentru ca sistemul să facă faţă solicitărilor venite de la cetăţeni.

"Există un memorandum al Guvernului din 2012 care, în baza unui studiu al Băncii Mondiale, a făcut un necesar al grefierilor şi judecătorilor pentru următorii patru ani. Discutăm de sute de posturi de judecători şi grefieri în următorii patru ani. Din 2012 s-a suplimentat anual acest număr, cred că undeva la 600-700 de judecători şi grefieri până în prezent. Discutăm în continuare de câteva sute de locuri de judecători şi procurori necesare în următorii doi ani. Astăzi, când discutăm, în sistem sunt libere cam 200 de locuri de judecători. Trebuie să ocupăm aceste locuri şi ulterior să suplimentăm numărul, dacă sistemul o să considere necesar', a afirmat ministrul Justiţiei.

Acesta a spus că 'în foarte multe instanţe, numărul grefierilor este subdimensionat', asta după ce 'noile Coduri au adus sarcini în plus'.

Deocamdată, ministrul spune că va analiza repartizarea judecătorilor în ţară, în aşa fel încât să se echilibreze situaţia.

'Va trebui să ne uităm şi la repartizarea judecătorilor în plan teritorial, la încărcarea instanţelor, dacă este sau nu echilibrată, adică sunt şi alte soluţii de a echilibra activitatea unor instanţe, nu doar suplimentarea personalului', a adăugat ministrul Cazanciuc, care a vizitat vineri sediile instanţelor din municipiile Sibiu şi Mediaş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ