Cazanciuc: Încrederea în justiţie se construieşte greu; politicienii să fie mai reţinuţi când discută de justi

| 06 iul, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat cu prilejul aniversării Zilei Justiţiei că schimbarea mentalităţilor, încrederea în justiţie, în instituţiile statului se construiesc greu iar o condiţie esenţială este ca oamenii politici să fie mai reţinuţi atunci când discută de sistemul judiciar.

'Există mecanisme interne de control şi verificare, instituţii independente, care au atribuţii de a verifica activitatea judecătorilor şi procurorilor, CSM, la fel cum există şi căi de atac în instanţe. Trebuie să lăsăm aceste instituţii să-şi îndeplinească atribuţiile, să nu pronunţăm noi, cei de afară, sentinţe la adresa judecătorilor şi procurorilor, dar nici să nu punem etichete pe cei care sunt chemaţi să răspundă la un moment dat în faţa legii înainte ca ei să fie condamnaţi definitiv de o instanţă', a afirmat ministrul duminică.

El a susţinut că trebuie, în acelaşi timp, să se înţeleagă că respectarea angajamentelor internaţionale asumate în numele României este o chestiune de principiu, de încredere şi că nicio relaţie de colaborare, cu atât mai puţin una între state, nu se poate construi în lipsa ei.

'În proiectele noastre avem nevoie şi de sprijinul Parlamentului, care trebuie să susţină solicitările sistemului de justiţie şi să intervină, poate cu mai multă rapiditate, atunci când sunt transmise propuneri pentru corectarea şi îmbunătăţirea cadrului normativ', a susţinut Cazanciuc.

Ministrul a adăugat că este convins că între cele trei puteri ale statului nu există diferenţe de viziune cu privire la drumul pe care România trebuie să-l parcurgă, dar că este cu certitudine nevoie de un dialog mai deschis, mai aplicat pentru o viziune comună asupra paşilor ce trebuie făcuţi.

Evenimentul prilejuit de Ziua Justiţiei a fost organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, la sediul Curţii de Apel Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ