Ministrul Cazanciuc: Legislaţia României va putea fi obţinută gratuit pe internet

| 23 oct, 2014

Ministerul Justiţiei are în vedere implementarea unui proiect care să prevadă accesul gratuit al oricărei persoane la legislaţia României, a anunţat, joi, la Botoşani, ministrul Robert Cazanciuc.

Toate actele normative ale României vor fi publicate pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei, în baza unui proiect de patru milioane de euro finanţat de Uniunea Europeană, a punctat ministrul Cazanciuc.

"Noi pretindem oamenilor să cunoască legea, dar, pe de altă parte, le cerem şi o taxă. E adevărat, cine vrea Monitorul Oficial în format print o să primească în format print. Cine vrea să cunoască legea, o poate face în mod gratuit, accesând site-ul ministerului', a afirmat Cazanciuc.

Cel mai probabil, legislaţia românească va fi disponibilă gratuit pe internet începând din luna noiembrie.

Totodată, oficialii Ministerului Justiţiei au propus, în această săptămână, un proiect de act normativ care prevede modificarea Legii 24/ 2000 privind tehnica legislativă, astfel încât la publicarea în Monitorul Oficial a unor modificări de acte normative să fie publicată şi conţinutul legii de bază care suferă modificări.

"Dacă am modificat un act normativ, publicăm modificarea şi, imediat, în acelaşi act normativ, republicăm întreg actul normativ în aşa fel încât să nu ne trezim în materia muncii, spre exemplu, să avem zeci de modificări de-a lungul anilor şi să nu mai ştim exact de unde am pornit. Este foarte greu pentru profesioniştii dreptului să aplice legea', a spus Cazanciuc, el adăugând că şi oamenii simpli se încurcă în hăţişul acesta normativ şi astfel încarcă instanţele de judecată.

Ministerul Justiţiei şi-a exprimat speranţa că 'acest proiect de lege va fi un instrument simplu la îndemâna omului'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
Larisa
LOCURI DE MUNCA
Cele mai sigure locuri de munca! 
Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi!
Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ