Iohannis se face că nu înţelege ce a spus

| 05 sep, 2014

Cel mai important candidat al opoziţiei demonstrează că percepţia publică eminamente pozitivă de care se bucura până nu demult nu are în realitate nicio bază reală, fiind vorba doar despre exploatarea unor preconcepţii din imaginarul colectiv.

"Nu regret acele afirmaţii, şi nici nu le-am făcut, deci nu am ce regreta. Nu, eu nu am spus aşa ceva, eu am spus că am avut...fiindcă, din păcate ... să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii. Din păcate nu avem copii, nu s-a putut. Şi atunci am avut, sigur, resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copii proprii, dar nu a fost să fie. Faptul că PSD a întors-o invers este o mârlănie fără margini”. Acesta este răspunsul pe care liderul PNL, Klaus Werner Iohannis a încercat să îl dea joi în ceea ce priveşte criticile repetate care i-au fost aduse în ultimele săptămâni cu privire la declarațiile prin care explica cum a ales să facă avere în loc să aibă copii.

Totul, a pornit de la altă afirmaţie făcută de edilului sibian prin care explica cum a reușit să devină proprietarul a şase case deoarece nu are copii în care să investescă banii de care dispune. Acum, liderul PNL a vrut să se explice, încercând în acelaşi timp să arunce vina pe adversarii săi politici.

Citeşte şi: Klaus Iohannis - Cum poate fi președintele României un om care acționează împotriva propriei țări?


Însă, dacă ne uităm mai cu atenţie la presupusa argumentaţie a liderului liberal, vedem că în realitate problema lui Klaus Iohannis nu o constituie faptul că a avut sau nu copii, ci tipul de mentalitate din spatele declaraţiei sale iniţiale. În primul rând, trebuie menţionat faptul că nimeni nu a atacat faptul că Iohannis nu are urmaşi. În schimb, opinia publică a fost scandalizată de ce a spus Klaus Iohanis deoarece, atunci când a făcut declaraţia iniţială, liderul PNL putea să dea alte explicaţii despre modul în care şi-a făcut averea în orice alt registru.

Însă, alegerea între copii şi avere pe care a sugerat-o la acel moment fără nicio urmă de îndoială, de parcă venea din adâncul fiinţei sale, este la fel de reprezentativă ca şi atunci când a fost făcută. Indiferent de ce ar declara acum, declaraţia iniţială rămâne înregistrată în memoria comună a alegătorilor pe care liderul PNL vrea să îi scoată la vot în favoarea sa.

Citeşte şi: Iohannis la Grivco - o istorie care durează de ani buni


Astfel, devine evident de ce scuza de acum a lui Klaus Iohannis nu reprezintă altceva decât o încercare de a distrage atenţia opiniei publice de la fondul problemei, care ţine de resorturile interne ale liderului PNL şi de cum acestea au ieşit la lumină în timpul unei declaraţii publice. De asemenea, afirmaţia despre copii şi case nu reprezintă singura afirmaţie pe care Klaus Iohannis a încercat să o îndrepte în ultima vreme.

În urmă cu mai bine de o săptămână acelaşi lider al opoziţiei se auto-definea drept un politruc, greşeală pe care candidatul dreptei la prezidenţiale a încercat să o înfăţişeze drept un experiment menit să scoată la iveală tacticile ieftine ale PSD-ului. Şi în acest caz, explicaţia dată de primarul Sibiului este la fel de şubredă ca şi în cazul celei din cazul “case in loc de copii”.

Privindu-le comparativ, cele două momente marca Klaus Iohannis sunt reprezentative pentru modul disperat în care liderul PNL încearcă să îşi spele imaginea din ce în ce mai proastă, nu din cauza adversarilor săi politici, ci a propriilor sale declaraţii. Astfel, cel mai important candidat al opoziţiei demonstrează că percepţia publică eminamente pozitivă de care se bucura până nu demult nu are în realitate nicio bază reală, fiind vorba doar despre exploatarea unor preconcepţii din imaginarul colectiv. Doar că, acest exerciţiu devine din ce în ce mai greu de susţinut în faţa dovezilor zdrobitoare în ceea ce priveşte diferenţa dintre realitate şi imagine.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 sep, 2014
cantautor
Blaga minte!
Iohannis nu are 600.000 de semnături nici cu cartea de telefoane. Toate acele semnături (și cele care vro fi adăugate) trebuiesc controlate, căci acolo este o fraudă enormă, ca la EBA.
06 sep, 2014
Europa de Est
Ai dreptate, Iohannis minte! Are 1600.000 de semnaturi, nu doar cele pe care le-a declarat pana acum iar sor-mea , eu si multi altii pe care-i cunosc inca nici n-am apucat sa semnam!....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ