Monica Macovei: TĂRICEANU m-a dat afară din Guvern când am refuzat să semnez acte ilegale

| 05 sep, 2014

Monica Macovei, fostul ministru al Justiţiei, a dezvăluit că în perioada în care făcea parte din Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a fost dată afară dintr-o ședință de către premier deoarece nu a vrut să semneze un contract ilegal.

”Tăriceanu m-a dat afară din Guvern. Mi-a zis să ies să mă gândesc timp de jumătate de oră. Am ieșit, dar nu am înțeles. În jumătate de oră, nu se schimba nimic, contractul nu devenea legal”, a spus Monica Macovei, potrivit romanialibera.ro.

Candidatul la prezidențiale a mai povestit în emisiunea „Sub semnul întrebării”, de pe B1 Tv, că pe vremea când era ministrul Justiției, Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci premier, i-a spus să-l anunțe atunci când un ministru urma să fie cercetat.

„Când am făcut DNA în 2005, primul cercetat a fost domnul Copos, care era viceprim-ministru și când s-a aflat, în următoarea ședință de guvern toată lumea se uita la mine. Discuția a început așa: Tăriceanu a zis „Monica am crezut că mergem după opoziție””, a relatat Monica Macovei.

Citeşte şi: Candidaţii Dreptei se întrec în băsism

Potrivit acesteia, Tăriceanu i-a spus să-l pună în legătură directă cu procurorii sau s[-l anunțe ea atunci când un membru al guvernului este cercetat.

„El zicea: atunci te rog să-mi stabilești o linie directă cu procurorii sau prin tine ca eu să aflu când un membru al guvernului este cercetat. Vreau să știu când un ministru este cercetat și i-am spus: Nu veți ști și nici eu nu voi ști. Eu am rezistat acestor presiuni, mă dădea afară din guvern să mă gândesc dacă e legal”, a continuat Macovei.

În ceea ce privește candidatura sa la prezidențiale, Monica Macovei a precizat că a strâns deja peste 100.000 de semnături cu ajutorul voluntarilor, fiind sigură că va strânge necesarul de 200.000 în scurt timp.

„Îi provoc și pe ceilalți candidați să-și dea demisia din partidele lor dacă vor să fie președinți, pentru că președintele trebuie să fie independent”, a mai spus Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 sep, 2014
Mitica
Tariceanu este o epava politica.
Ma intreb daca va aduna "pe bune" semnaturile pentru candidatura!
Majoritatea politicienilor sunt jigodii. Ma gandeam sa candidez si eu la presedintie nar nu am dosar penal, deci nu prezint incredere.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ