Candidaţii Dreptei se întrec în băsism

| 03 sep, 2014

Urmare a demisiei Monicăi Macovei din PDL, „Dreapta unită” are nu mai puţin de trei candidaţi. Fiecare dintre aceştia (Klaus Iohannis, Monica Macovei şi Elena Udrea) are nevoie inclusiv de electoratul băsist din România, în special pentru turul doi, moment politic în care toţi cei trei speră să ajungă.

Să-i luăm pe rând:

Klaus Werner Iohannis: Pentru sprijinul lui Băsescu preia toate mesajele preşedintelui în funcţie. În plus, are întâlniri cu Traian Băsescu (deşi nu recunoaşte asta), îl admiră ca model politic şi consideră că referendumul de suspendare din 2012 a fost o idee greşită. Admiraţia lui Iohannis pentru Băsescu nu este nouă, dar în ultimul timp a început să se manifeste făţiş.

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Klaus Iohannis este un câştig pentru Guvern”

Monica Macovei: Dacă Băsescu şi-a luat adio de la PDL, a venit şi timpul ca Monica Macovei să repete gestul. Mişcarea politică alimentează nucleul dur al lui Băsescu, care poate fi influenţat inclusiv de mesajul justiţiar pe care Macovei îl împărtăşeşte cu preşedintele. O bucată din electoratul lui Băsescu va vota cu Monica Macovei, proporţia fiind mai greu de identificat.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: Nu mi se pare corect ca MONICA MACOVEI să continue procesul de rupere a voturilor

Elena Udrea: Udrea este moştenitoarea de drept a electoratului băsist. Atacurile la Iohannis şi la Macovei din partea fostei consiliere prezidenţiale au obiectivul de a-i discredita pe aceştia în faţa electoratului pro-Băsescu. Scopul Elenei Udrea este de a deveni cea mai vizibilă susţinătoare a lui Traian Băsescu şi de a continua tandemul cu acesta pe care l-a început.

Citeşte şi: Cum l-a convins Elena Udrea pe Traian Băsescu să se răzgândească peste noapte

Cei trei candidaţi sunt continuatorii de drept ai sistemului Băsescu. Mesajele din campanie promovate de cei trei candidaţi de Dreapta se vor învârti în jurul ideilor pe care preşedintele le transmite de 10 ani. Statul de drept, supremaţia justiţiei şi nu în ultimul rând prudenţa în cheltuielile publice concretizată în tăieri de venituri şi alte măsuri de austeritate.

Competiţia de pe Dreapta este foarte interesantă. Mesajele relativ similare pe care le vor flutura candidaţii vor muta atenţia de pe o discuţie de principii şi valori pe o discuţie legată de antipatii şi simpatii personale ale electoratului faţă de cei trei.

Băsescu are trei urmaşi de încredere în turul 1 de la prezidenţiale, ceea ce asigură faptul că în turul 2 de la prezidenţiale va rămâne un susţinător de marcă al actualului preşedinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2014
ferenczy-comunicator
pai si Ponta este tot din tabara Basescu...
nu a semnat el pactul de coabitare?
deci Basescu are ambii candidati din turul 2

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ