Ce va INTERZICE Elena Udrea dacă va ajunge preşedintele României

| 04 sep, 2014

Elena Udrea, liderul PMP, a declarat joi că îşi ia angajamentul că după ce ajunge preşedintele României va interzice traseismul politic.

 

'Îmi iau angajamentul că după ce voi ajunge preşedinte al României voi iniţia modificarea Constituţiei în aşa fel încât să se interzică traseismul politic de orice fel, atât la nivelul administraţiei publice locale, cât şi la nivelul parlamentarilor', a spus Udrea într-o conferinţă de presă.

Potrivit preşedintei PMP, astăzi li se permite parlamentarilor să facă traseism sub pretextul unei prevederi constituţionale care spune că votul nu este imperativ.

'Astăzi parlamentarilor li se permite să facă traseism politic mutându-se din opoziţie la putere sub pretextul unei prevederi constituţionale care spune că votul nu este imperativ. Trebuie modificată Constituţia şi îmi iau acest angajament, că voi trece imediat la susţinerea şi implementarea reformei constituţionale, care să se refere şi la acest aspect: interzicerea traseismului politic de orice fel', a mai afirmat Udrea.

Citeşte şi: De ce primarii care pleacă din tabăra lui Băsescu nu riscă să își piardă mandatul

Elena Udrea a declarat că OUG privind aleşii locali 'atacă practic statul de drept'.

'Personal, dar şi în calitate de preşedinte al PMP, condamn ferm această Ordonanţă care atacă practic statul de drept. Pentru 45 de zile Victor Ponta şi Guvernul suspendă statul de drept. Nu am mai întâlnit o situaţie în care o lege să fie suspendată de la aplicare pentru o perioadă de timp determinată, cu atât mai mult pentru interesul electoral al unui candidat şi al unui partid', a spus joi Udrea, la o conferinţă de presă.

Potrivit liderului PMP, 'Victor Ponta face acest lucru pentru că are nevoie de voturile pe care primarii le pot aduce'.

'Victor Ponta nu este capabil să îşi aducă un electorat peste ceea ce poate să-i ofere PSD, aşa are două modalităţi prin care încearcă să fure electorat. Una prin care l-a scos în competiţie pe domnul Tăriceanu căruia i-a făcut partid şi auzim acum că există o circulară internă, un ordin de la Bucureşti, de la PSD către teritoriu, ca în fiecare secţie de votare să se dea 30 de voturi pentru Tăriceanu. A doua este această ordonanţă', a mai afirmat preşedintele PMP.

Elena Udrea a precizat că în perioada următoare vor fi primari care vor trece la PSD sau PLR.

'Vom vedea în perioada următoare primari care vor trece la PSD sau la partidul domnului Tăriceanu, care odată ajunşi acolo vor vedea că au fost minţiţi. Nici fonduri nu vor primi, că nu au primit doi ani de zile, cu atât mai puţin ar primi acum', a mai arătat Udrea.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care se permite aleşilor locali să opteze în termen de 45 de zile pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri, a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Ordonanţa a fost adoptată în şedinţa de săptămâna trecută a Executivului.

Citeşte şi: Planul Elena Udrea - candidatul PMP pentru Cotroceni intră în linie dreaptă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2014
gigi
Mai lasa-ne ,osa ajungi tu presedinte cind o zbura porcul

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ