Iohannis îi vrea pe primari în închisoarea ACL. Cheile sunt la Băsescu

| 04 sep, 2014

După ce liberalii au beneficiat de forţa de tracţiune a PSD în cadrul USL, au schimbat cu nonşalanţă macazul şi, pe deasupra, mai şi recurg la ameninţări la adresa acelor aleşi locali care s-au simţit trădaţi de calculele politice ale celor de la centru.

Liderii ACL nu au excelat niciodată la capitolul iniţiative constructive sau la capitolul proiecte utile pentru ţară şi cetăţeni. De la închierea scrutinului pentru Parlamentul European din luna mai şi până în prezent, PNL şi PDL au punctat doar la capitolul gargară ieftină. Au ţinut-o săptămâni la rând aceeaşi placă – uite fuziunea, nu e fuziunea, pentru a o amâna. Apoi, Klaus Iohannis a fost confirmat candidat oficial al ACL la preşedinţie, însă de atunci şi până acum, edilul Sibiului nu a reuşit să vină în faţa românilor cu vreun proiect de ţară sau cu o viziune alternativă la Traian Băsescu. Nici nu ar fi avut cum, din moment ce acelaşi Iohannis este dirijat din umbră de actualul preşedinte al României.

Iar cum teme constructive lipsesc cu desăvârşire de pe agenda ACL, liderii alianţei dintre PNL şi PDL au ieşit la atac pe aceeaşi mult discutată ordonanţă care regelementează posibilitatea ca aleşii – primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri judeţeni sau locali – să poată demisiona din partidele lor fără a-şi pierde mandatul. Motivaţia este cât se poate de simplă. Cea mai mare parte a aleşilor PNL au obţinut mandatele ca membri USL, iar acum au trădat electoratul şi au pactizat cu PDL, adică exact cu acel partid pe care românii l-au sancţionat aspru la vot în alegerile parlamentare din decembrie 2012. Cu alte cuvinte, după ce liberalii au beneficiat de forţa de tracţiune a PSD în cadrul USL, au schimbat cu nonşalanţă macazul şi, pe deasupra, mai şi recurg la ameninţări la adresa acelor aleşi locali care s-au simţit trădaţi de calculele politice ale celor de la centru care au decis, peste voinţa lor, să se angajeze într-o relaţie de concubinaj politic cu PDL.

Citeşte şi: Migraţia primarilor – PNL se teme că va plăti preţul trădării votului din 2012

Aşa se face că molcomul primar al Sibiului a devenit brusc mult mai vocal, lansând ameninţări vecine cu şantajul la adresa aleşilor locali ai PNL care ar fi tentaţi să demisioneze din partid. „Îi avertizez public pe toţi colegii mei din administraţia publică locală, aleşi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene, primari, consilieri judeţeni, consilieri locali şi supleanţi pe listele Consiliilor să nu se lase ademeniţi şi să nu opteze în concordanţă cu această Ordonanţă. Noi, Alianţa Creştin Liberală, vom ataca toate aceste acte, vom ataca Ordonanţa, vom ataca fiecare opţiune a unui ales local în parte. Îi avertizez pe colegii mei că această Ordonanţă va fi anulată de Curtea Constituţională şi se vor trezi în situaţia de ilegalitate care va duce la pierderea mandatului lor. Aceste aspecte de neconstituţionalitate sesizate de specialiştii noştri se văd foarte simplu: este vorba de caracterul temporar al Ordonanţei care nu tratează pe picior de egalitate pe întreaga durată a mandatului opţiunea alesului local de a schimba partidul politic”, a mai subliniat Klaus Iohannis.

Retorica preşedintelui PNL devoalează însă disperarea din zona Dreptei. Iohannis, sprijinit fără doar şi poate de Traian Băsescu, vrea cu orice preţ să-i ţină capitivi pe acei aleşi locali liberali care au fost votaţi pe listele USL şi care se simt trădaţi de orientarea imprimată partidului de către preşedintele PNL. Indiferent însă de calculele trio-ului Băsescu-Iohannis-Blaga, a miza pe cartea ameninţărilor este o strategie care se va dovedi necâştigătoare şi care nu va face altceva decât să crească ostilitatea electoratului faţă de aşa-zişii reprezentanţi ai Dreptei.

Citeşte şi: Ambasada SUA: "Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales" pentru ordonanţa primarilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2014
POPESCU MARIA
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
04 sep, 2014
cantautor
populatia va alege un viitor presedinte dintre:
-unul teleghidat de Basescu
-altul teleghidat de Nastase,Iliescu si Voiculescu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ