Klaus Iohannis: Nu vom primi în PNL traseiştii politici

| 04 sep, 2014

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat că menţine opţiunea declarată de a nu primi în partid traseiştii politici care ar putea dori să se integreze în urma ordonanţei privind aleşii locali, adoptată recent de Guvern.

"Vom respecta ceea ce am spus. Nici nu cred că este cazul să spun că Ordonanţa 55 este foarte discutabilă. După părerea specialiştilor noştri în drept, este neconstituţională din cel puţin trei motive, iar primarii care se folosesc de prevederile acestei ordonanţe riscă, în cel mai scurt timp, după ce va fi anulată de Curtea Constituţională, să se găsească în situaţia de a fi demişi. E un joc foarte riscant modul PSD-ului de a crea, pentru propriul candidat şi pentru partid, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, un avantaj', a susţinut Klaus Iohannis.

El a adăugat că sunt foşti colegi de partid care caută tot felul de explicaţii pentru a le spune oamenilor de ce pleacă la alte formaţiuni politice.

Citeşte şi: Primarii PNL, ameninţaţi de Klaus Iohannis

'Caută explicaţii pentru a le spune acestora de ce trec la noul UNPR, numit PLR, sau la alte formaţiuni foarte interesante şi atunci, sigur, una din explicaţiile cele mai simple este să spună că nu este de acord cu noul preşedinte. Eu nu sunt nici anti-băsist, nici pro-băsist. Eu am intrat în politică pentru a schimba lucrurile şi exact din acest motiv vreau să devin preşedintele României, pentru a schimba modul în care se face politică în această ţară. Vreau o politică cu mai puţină gălăgie şi mai multe rezultate, o politică cu mai puţin spectacol şi mai multe soluţii şi vreau să contribui semnificativ cu mai multe proiecte politice pentru viitor. După părerea mea, politicianul Traian Băsescu este de domeniul trecutului', a susţinut Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale.

Potrivit acestuia, cei care au plecat până în prezent din PNL nu au făcut-o din acest motiv, ci pentru că 'acolo se pregăteşte o intrare, poate, la guvernare, sau nişte cadouri electorale'.







loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ