Klaus Iohannis preia modelul PDL – conducerea oamenilor prin teroare de partid

| 04 sep, 2014

Deși nu vorbește mult, se pare că Iohannis dă tare cu pumnul în masă. Candidatul ACL le-a transmis colegilor aflați în funcții la nivel local să stea în banca lor și să nu profite de perioada în care migrația politică este legală, altminteri aceștia urmând să fie hăituiți în instanțe de conducerea partidului.

Klaus Iohannis i-a amenințat pe aleșii locali ai PNL că cei care vor profita de OUG nr. 55/2014 pentru a-și schimba formațiunea politică vor ajunge să își piardă mandatul. ACL intenționează nu doar să atace ordonanța la Curtea Constituțională, dar și fiecare trecere a unui ales local de la un partid la altul.

Deși nu vorbește mult, se pare că Iohannis dă tare cu pumnul în masă. Candidatul ACL le-a transmis colegilor aflați în funcții la nivel local să stea în banca lor și să nu profite de perioada în care migrația politică este legală, altminteri aceștia urmând să fie hăituiți în instanțe de conducerea partidului.

Citeşte şi: Iohannis îi vrea pe primari în închisoarea ACL. Cheile sunt la Băsescu


“Îi avertizez public pe toţi colegii mei din administraţia publică locală, aleşi, preşedinţi ai consiliilor judeţene, primari, consilieri judeţeni, consilieri locali şi supleanţi pe listele consiliilor, să nu se lase ademeniţi şi să nu opteze în concordanţă cu această ordonanţă. Noi, Alianţa Creştin Liberală vom ataca toate aceste acte”, a declarat Klaus Werner Iohannis.

Cu alte cuvinte, dacă vreun primar sau consilier local liberal simte că nu mai este reprezentat de PNL, după trădarea votului din 2012 și trecerea subită de la USL la ACL, acesta nu are decât să strângă din dinți și să rămână în barca lui Iohannis și a lui Băsescu sau să se confrunte cu represaliile anunțate de președintele partidului.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a picat testul omului de stat


Mesajul pe care Iohannis îl transmite aleșilor locali este următorul: ori sunteți cu mine și faceți cum spun eu, ori sunteți împotriva mea și ne batem. Astfel, primarii liberali se află într-o poziție foarte ingrată: ori rămân alături de partid și își trădează alegătorii, ori rămân fideli votului primit și merg împotriva partidului.

Șantajul și presiunea pe care Iohannis și conducerea liberalilor o pun pe primari nu reprezintă un comportament democratic, și în niciun caz nu unul potrivit pentru cineva care vrea să ajungă Președintele României, dar ele sunt armele pe care actualul președinte Traian Băsescu le-a folosit cu fiecare ocazie pe care a avut-o. Iată că Iohannis nu se dă nici el în lături de la a conduce partidul cu pumnul în gură.

Citeşte şi: Băsescu intră la Iohannis pe uşa din spate

Amenințarea lui Iohannis ajută la caracterizarea personajului care o emite, dar aceasta nu este o declarație care să aibă o bază legală serioasă. Ordonanța a fost deja publicată în Monitorul Oficial, a intrat în vigoare și nu a fost încă atacată la Curtea Constituțională. Nu există niciun temei legal potrivit căruia cineva care urmează un act normativ aflat în vigoare să fie sancționat apoi retroactiv pentru acest fapt.

În plus, Ordonanța a venit ca răspuns al Executivului la solicitările oficiale ale structurilor asociative ale autorităților locale – Asociația Comunelor, Asociația Orașelor, șamd. În toate localitățile sau județele unde PSD sau PNL nu aveau majoritate singuri lucrurile nu mai funcționează. Dar Iohannis nu se gândește la toate comunele și orașele în care proiectele de reabilitare a drumurilor, de exemplu, sunt blocate în prezent și le impune colegilor săi să stea drepți și să nu iasă din formație.​

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2014
Stefan
Castiga banii tai !
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
05 sep, 2014
Andrei Pop-pupincurist
bai Stefane,dar naiv mai esti..
ce rost are sa "lucrezi" pentru bani,cand poti sa-i castigi aproape gratis,de la Ghita si Sultanescu...
compilezi cateva randuri pe zi,doar...tot online
e minunata Romania si oamenii care ne platesc sa scriem la comanda
alatura-te noua,alatura-te de PSD,astfel ai aproape 7,4 milioane de cetateni

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ