Victor Ponta: Călin Popescu Tăriceanu nu îşi doreşte să fie cooptat la guvernare

| 03 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu există posibilitatea acum ca Partidul Liberal Reformator (PLR) să fie cooptat al guvernare, dar după alegeri este dispus să constituie o altă majoritate care să-i includă pe 'liberalii adevăraţi'.

"Nu există această posibilitate acum pentru că dânşii nici nu-şi doresc asta. Sunt în formarea partidului, au candidatura domnului Tăriceanu. Dar da, după 16 noiembrie, dacă domnul Tăriceanu este preşedintele ţării sau dacă eu sunt preşedintele ţării, vrem să formăm un alt guvern şi la acest Guvern şi la această majoritate să se adauge cu siguranţă şi liberalii, pentru că asta de fapt înseamnă USL', a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, liberalii adevăraţi sunt din PLR, iar cei din PNL sunt 'PDL-işti băsişti'.


'Liberalii adevăraţi, cei care reprezintă liberalismul, cei care sunt membri ALDE, cei care au fost alături de noi în bătăliile împotriva lui Traian Băsescu sunt în PLR acum şi evident că vreau să fie la guvernare. Cei care au rămas cu numele de PNL se şi dezic de 2012. Ei sunt nişte PDL-işti băsişti', a susţinut premierul.

Preşedintele PSD a fost întrebat dacă după alegeri se poate vorbi de un tandem Ponta - Tăriceanu.

'Deocamdată, nu. Amândoi candidăm pentru funcţia de preşedinte. Să sperăm că vom fi amândoi în turul doi', a mai spus Victor Ponta.

El s-a referit şi la ordonanţa privind aleşii locali, despre care a afirmat că este semnată de ministrul Justiţiei.

'Ordonanţa privind aleşii locali este semnată de ministrul justiţiei. Nu se poate publica o ordonanţă în Monitorul Oficial fără semnătura Ministerului Justiţiei', a arătat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ