Şase senatori independenţi au aderat la grupul PC-PLR

| 02 sep, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că şase senatori independenţi au aderat la noul grup parlamentar PC-PLR, constituit luni.

Este vorba despre senatorii Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Ilieşiu, Daniel Barbu, Liviu Paşca, Petru Ehegartner, Nicolae Nasta.

'Cei şase senatori împreună cu senatorii grupului PC au realizat un protocol iar grupul nostru se cheamă acum Grupul liberal-conservator PC-PLR', a precizat conservatorul Dumitru Pelican, în şedinţa de plen de marţi.

În replică, liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a susţinut că grupul PC nu îşi poate schimba denumirea, deşi poate accepta în rândurile sale parlamentari provenind din alte partide.

'După alegerile din 2012 noi am înregistrat grupuri politice de doleanţele celor care au pornit o fuziune, o alianţă electorală sau mergând pe grupuri politice. Grupul Partidului Conservator nu poate să îşi schimbe numele. Grupurile sunt definite. Pot primi în structura grupului orice alte persoane. PSD nu poate să se numească PSD - UNPR - PC fiindcă a mers pe structura acestui grup, PSD. Nu poate să îşi schimbe numele pe întregul mandat', a spus Oprea.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, le-a solicitat liderilor PC-PLR să spună în baza cărui articol din Regulamentul de funcţionare al Senatului s-a operat modificarea denumirii grupului PC.

'Să ne spuneţi şi cum vine denumirea asta 'liberal-conservator', că mie mi se pare noaptea minţii', a afirmat Haşotti.

Călin Popescu Tăriceanu a răspuns că nu este niciun articol în Regulament care să interzică denumirea grupului iar 'ceea ce nu este interzis este permis'.

'Grupul PC a fost ales la alegeri şi are nouă membri, aşa încât el este legal constituit. Ca senatori independenţi, noi am aderat la grupul respectiv. Care este problema?', a mai spus preşedintele Senatului.

Liderul senatorilor conservatori, Dumitru Pelican, a mai anunţat în plen că viceliderul grupului PC-PLR va fi Liviu Paşca. Acesta a deţinut în trecut funcţia de vicelider al grupului PNL, din care a demisionat.

Prin constituirea grupului PC-PLR, acesta a devenit al treilea grup parlamentar ca pondere în Senat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ