VICTOR PONTA: Taxa pe construcţiile speciale se reduce de la 1,5% la 1%

| 04 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat joi că a discutat cu ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, despre reducerea taxei pe construcţiile speciale de la 1,5% la 1%.

'Vreau să anunţ şi public, pentru că am avut o discuţie cu doamna ministru Petrescu şi, după aceea, prin Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, trebuie să ne spunem punctul de vedere în Parlament la discutarea legii privind taxa pentru construcţiile speciale. E o veste bună şi pentru autorităţile locale (...). Taxa pe construcţiile speciale vreau să o reducem şi putem să o reducem de la 1,5 la 1% şi toate veniturile să fie colectate şi să intre în bugetul autorităţilor locale', a afirmat prim-ministrul în şedinţa de guvern.

Ponta a adăugat că Executivul va continua să aloce fonduri autorităţilor locale, pentru că, în acest fel, localităţile 'au şanse mai mari de dezvoltare'.

'De fapt, banii autorităţilor locale înseamnă canalizare, înseamnă apă, înseamnă drumuri, înseamnă şcoli. Când aud această prostie fără margini că să nu mai dăm bani la primari, nu ştiu, să dăm bani la armament în Ucraina... Banii la primari nu sunt banii pentru primari, sunt banii pentru cei care locuiesc în oraşe, în municipii, în comune. E vorba despre şcoli, despre spitalele pe care le au municipiile, despre drumuri, despre tot ceea ce înseamnă viaţa (...) fiecărui român. (...) Şi povestea asta, că să luăm banii de la autorităţile locale şi să îi dăm în arme pentru Ucraina, cred că are o componentă medicală deja', a spus premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că România trebuie să-şi revizuiască 'imediat' politica de finanţare a armatei, afirmând că 'în loc să pompăm bani pentru primari', mai bine ar fi puse la dispoziţia MApN resursele financiare necesare.

'Este adevărat, a fost o perioadă de criză economică la nivelul UE care a afectat şi România puternic în perioada 2009-2010. Nu mai suntem în situaţia de criză din 2009-2010 şi poate că, decât să pompăm bani către primari pentru a aduce voturi în campanie electorală, mai bine punem la dispoziţia armatei resursele necesare, ca armata română să fie un partener viabil al statelor din NATO. Nu putem spune: 'Suntem în NATO, să vină americanii să ne apere, că noi avem buget redus'', a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Şeful statului a amintit că preşedintele Statelor Unite a vorbit despre obligaţia statelor din regiune să-şi mărească bugetele pentru apărare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ