Victor Ponta, acuzat de Anca Boagiu. Pedelista spune că premierul este pasibil de plângere penală

| 04 sep, 2014

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu susţine că premierul Victor Ponta 'minte' şi încalcă interesele României în privinţa persoanei nominalizate pentru funcţia de comisar european şi că şeful Executivului este 'pasibil' de plângere penală pentru refuzul de a prezenta informaţii pe această temă Parlamentului.

'Plângerea penală este în lucru, în momentul acesta, cu avocaţii. Din punctul meu de vedere, ca senator şi preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, pe legislaţia română era obligat să vină în Parlamentul României cu comisarul pe care l-a propus. Să intre în audieri (...), după care rezultatul audierilor trebuiau să fie validate în Birourile reunite ale celor două Camere şi abia apoi să facă nominalizarea legală. Cerându-i în mod repetat să prezinte candidaţii, pe care nu i-a prezentat, scrisoarea a stat pitită, ascunsă în sertare, nu a văzut-o nimeni, este un refuz de a prezenta informaţii Parlamentului României şi care poate să constituie fapte penale. Refuzul de a prezenta informaţii de către Guvern sau de către un membru al Guvernului poate să constituie faptă penală. În momentul acesta analizăm cu avocaţii toate informaţiile pe care le avem şi sperăm să vedem şi documentele oficiale care zac prin nişte sertare', a spus Boagiu.

Senatoarea Anca Boagiu a prezentat o scrisoare pe care premierul Victor Ponta ar fi trimis-o, pe 31 iulie, preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

'Am în faţă o scrisoare oficială pe care domnul Victor Viorel Ponta a trimis-o, ca nominalizare, preşedintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. (...) În această scrisoare, domnul Ponta îi transmite preşedintelui ales al Comisiei Europene nominalizarea, spunând că domnul Cioloş (...) este prima alegere, prima opţiune, prima propunere pe care România o face pentru portofoliul de comisar şi, conform procedurii europene specifice, face propunerea Dacian Cioloş pentru portofoliul de Dezvoltare Regională sau Agricultură. După care, spune Ponta, dacă această primă propunere nu va fi acceptată, atunci vă facem o a doua propunere de candidatură pentru Comisia Europeană, care este doamna Creţu (...) pentru un portofoliu ce va fi discutat cu dvs în funcţie de viitoarea structură pe care dvs o prevedeţi pentru viitoarea Comisie Europeană. Deci, Victor Viorel Ponta spune nu cer Dezvoltare, cer orice îmi daţi, dacă îmi daţi pentru Corina Creţu. Asta este minciuna, dovada asumată prin semnătură', a mai declarat Anca Boagiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a susţinut că premierul 'nu a avut tăria să negocieze'.

'Victor Viorel nu a avut tăria să negocieze. Să se bată pentru portofoliile care erau, sincer, deja negociate. Dacă propunerea era şi rămânea ferm - Dacian Cioloş era la bătaie în continuare pentru portofoliul Dezvoltare Regională, dar dacă el a cerut ce o fi', a adăugat Boagiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2014
lili
Doamna Firea, nu "triada " saboteaza Romania ci Victor Ponta, nominalizarea a fost facuta pe usa din dos, la ce sa se astepte PSD daca procedeaza asa, semeni vant culegi furtuna. Schimbati-va mentalitatea, romanii nu sunt negrii pe plantatiile PSD-ului, cutitul ne-a ajuns la os..........

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ