Cătălin Predoiu, luat peste picior de propriii colegi de alianţă

| 05 sep, 2014

De ieri asistăm la un ping-pong al declarațiilor din partea lui Cătălin Predoiu, Sorin Frunzăverde și Ramona Mănescu, iar totul a pornit de la faptul cei cei doi liberali și-au manifestat susținerea pentru Corina Crețu, fapt ce l-a deranjat vizibil pe Predoiu.

Dezbaterea privind nominalizarea Corinei Crețu de către Victor Ponta pentru funcția de comisar european scoate la iveală, pe lângă neînțelegerile dintre reprezentanții PNL și cei ai PDL, probleme urâte de caracter ale unor lideri ai ACL, frustrări și orgolii personale. De ieri asistăm la un ping-pong al declarațiilor din partea lui Cătălin Predoiu, Sorin Frunzăverde și Ramona Mănescu, iar totul a pornit de la faptul cei cei doi liberali și-au manifestat susținerea pentru Corina Crețu, fapt ce l-a deranjat vizibil pe Predoiu.

Pe un ton agresiv și critic, fostul prezidențiabil PDL îi urecheăză pe cei care cutează să aibă o opinie proprie, contrară celei asumate de conducerea ACL. „Dl Frunzăverde şi dna Mănescu ar face bine să consulte conducerea ACL înainte să-şi declare sprijinul pentru doamna Corina Creţu. Trei lideri ACL au precizat o poziţie critică foarte clară faţă de conduita lui Ponta în chestiunea propunerii Comisarului European din partea României. Este vorba de co-preşedintele Blaga, de vicepreşedintele PPE, dna Boagiu şi de subsemnatul. Declarând intempestiv şi de “capul lor” sprijin pentru socialista Corina Creţu, dl Frunzăverde şi dna Mănescu îl validează indirect pe Ponta. Eu nu sunt de acord cu această poziţie a lor. Dacă unii ies la atac la Ponta şi altii joacă la "ofsaid", pretextând constructivismul politic, o să ajungem în şanţ”, a notat Predoiu pe rețeaua socială Facebook.

Supărarea democrat-liberalului vine în contextul în care Opoziția încearcă din răsputeri să fie Gică contra pentru orice inițiativă a Guvernului, cei doi liberali făcând notă discordantă pe tema numirii Corinei Crețu în funcția de comisar european. Fără să ia în considerare cât de mult are de suferit România de pe urma unui astfel de comportament, liderii ACL, Vasile Blaga și Klaus Iohannis, respectând întocmai exemplul lui Băsescu, au trimis, ieri, o scrisoare președintelui ales al CE, Jean-Claude Juncker și liderului PPE, Joseph Daul, în care afirmă că nominalizarea Corinei Crețu pentru funcția de comisar european s-a făcut prin încalcarea legii. Drept urmare, Sorin Frunzăverde și Ramona Mănescu trebuie băgați înapoi în turma ACL, responsabilitate pe care Predoiu și-a asumat-o cu dragă inimă, situația în cauză oferindu-i ocazia să se umfle puțin în pene.

Declarația lui Predoiu a declanșat un război în spațiul virtual, Frunzăverde taxându-l dur pe fostul ministru – „Nu ne surprinde că domnul Predoiu nu știe ce se întâmplă la Bruxelles sau în zona politicii europene. În altă ordine de idei, nu este nimeni de vină că domnul Predoiu nu este candidatul la președinția României din partea noastră. Candidează domnul Klaus Iohannis pentru că are cele mai mari sanse. (...) În egală masură, nu ar trebui să mă surprindă afirmația domnului Predoiu. Este afirmația unui candidat cotat la 2% în sondaje, un candidat zecimal, care nu putea să reprezinte în alegeri Dreapta Română. Aici ar trebui căutată motivația reală a afirmațiilor lui Cătălin Predoiu”, a explicat Frunzăverde.

Din nefericire, războiul pare a fi câștigat de către Cătălin Predoiu din moment ce postarea lui Sorin Frunzăverde a fost ștearsă de pe contul de Facebook al acestuia. Caracterul josnic al lui Predoiu este, însă, unul întâlnit la majoritatea liderilor PDL și care a început să fie preluat și de către reprezentanții PNL, modul dictatorial de conducere, cenzura și, mai nou, santajul și amenințările par să fi devenit principii de bază după care se ghidează ACL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 sep, 2014
Sub.lt.major Nato
Dl Frunzaverde, cel tot timpul rosu in obrajiori,are dreptate
Corina Cretu este cea mai indicata persoana din Romania sa fie desemnata comisar -sef
Este o exceptionala comunicatoare oral si in scris
pentru recomandare,aplelati la persoane din fostul comandament...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ