Bănicioiu: Medicii vor putea desfăşura activităţi remunerate după program

| 11 mai, 2014

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat duminică, la Realitatea TV, că medicii vor putea desfăşura activităţi remunerate după terminarea orelor de program, în interiorul spitalului, şi că se doreşte direcţionarea banilor din coplată către medicii care îşi dovedesc eficienţa.

"Am înfiinţat chiar săptămâna trecută un grup de lucru al Ministerului Sănătăţii şi Colegiului Medicilor din România (CMR) şi cu consultări faţă de managerii de spitale pentru un proiect de lege care urmăreşte majorarea veniturilor medicilor şi personalului medical. În primul rând trebuie să umblăm la statutul medicului. Acolo se discută despre multe posibilităţi. Şi premierul este de acord şi vă asigur şi de determinarea mea în sensul acesta. Se vor crea posibilităţi ca medicii să poată desfăşura şi activităţi remunerate după terminarea orelor de program şi după ce asigură fluxul spitalicesc, toate consultaţiile şi toate tratamentele pe care le au. Dincolo de această posibilitate, care se regăseşte oriunde în UE, noi conturăm acum împreună cu CMR o formă concretă pe care o vom mai dezbate-o, o vom mai lăsa-o o lună în dezbatere", a explicat Bănicioiu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, veniturile vor putea să fie şi în funcţie de implicarea medicului, în funcţie de performanţa şi eficienţa acestuia din timpul programului.


"Îmi doresc ca veniturile să fie în funcţie de implicare, în funcţie de ce fac şi atunci vom da posibilitatea managerului sau conducerii spitalului să fidelizeze medicii, respectiv acordarea de bonusuri. Medicul va putea rămâne în spitale şi, în funcţie de comportamentul din timpul orelor de program şi de eficienţa pe care o demonstrează la program, va putea fi motivat de către managerul de spital", a afirmat demnitarul.

În opinia sa, coplata ar trebui să meargă direct către medicii care îşi dovedesc competenţa.


'Coplata nu a fost gândită bine, nu a avut niciun efect, nici noi nu am încasat nu ştiu cât, nici managerii nu erau foarte interesaţi să o colecteze. Până la urmă a fost o formă românească de a face sau nu reforma pe jumătate. Părerea mea este că de la anul această coplată trebuie să se ducă direct la medic. Şi această coplată o vom îndrepta pentru stimulentele acelea pentru medicii care îi dovedesc eficienţa. Acesta este unul dintre punctele pe care le propunem în discuţia cu CMR, ca acea coplată să meargă direct către medici', a mai declarat ministrul Sănătăţii.

El a subliniat însă că, în momentul în care se va da posibilitatea medicului să lucreze în regim de taxă după orele de program, acesta nu va mai putea merge şi la spitalul privat.

'În momentul în care îi dai posibilitatea după orele de program, în regim de taxă, dar să folosească infrastructura spitalicească, automat nu mai poate merge şi la spitalul privat. Vom discuta lucrul acesta', a mai spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ