Victor Ponta: E o prostie să-i faci funcţionari publici pe medici

| 09 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Bistriţa, că "e o prostie ideea că pe medicii îi faci funcţionari publici" şi că aceştia trebuie să aibă dreptul de a obţine şi alte venituri.

"E vorba de un proiect de lege, dar vă spun direct: medicii nu au de ce să fie funcţionari publici sau să fie trataţi ca funcţionari publici. E o prostie ideea că pe medici îi faci funcţionari publici. Trebuie să aibă dreptul de a obţine şi alte venituri. E o discuţie mai lungă pe care am avut-o cu Colegiul Medicilor şi e vorba de o reformă reală a statutului medicilor şi a personalului medical. Eu sunt de părere că trebuie să aibă o relaţie contractuală doar şi exclusiv cu spitalul, cu unitatea în care lucrează şi, din acest punct de vedere, să aibă acces şi la alt gen de venituri", a declarat Victor Ponta.

Premierul a explicat că va detalia subiectul la Ministerul Sănătăţii împreună cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România.

Răspunzând unei întrebări, Victor Ponta s-a referit şi la şansele ca veniturile angajaţilor din sănătate să crească. "Noi am crescut în fiecare an alocarea, în 2013 mai mult ca în 2012, în 2014, mai mult ca în 2013, şi aşa va fi şi în 2015. Vreau însă să-mi fac datoria cu riscul sigur de a nu fi la fel de popular, de a spune că orice creştere în zona de salarii trebuie să fie o creştere pe care să o putem susţine şi în anii care urmează. Într-un an electoral, 2008, am dublat salariile profesorilor, 2009 nu am spus nimic că erau alegeri, ca să constatăm în 2010 că le tăiem. Sunt absolut convins că eu, domnul Bănicioiu, domnul Dragnea vom avea responsabilitatea acestei ţări şi în 2015 şi eu nu pot spune în 2014 că dublăm tot, creştem tot, iar în 2015 constatăm că nu mai sunt bani. Asta poate spune cineva care nu are nicio responsabilitate", a declarat Ponta.

Premierul a precizat că în acest an cu banii existenţi "Guvernul a încercat să dea un mesaj" pentru medicii rezidenţi.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ