INCENDIAR! Un director controversat din Iaşi îşi bate joc de lege fără nicio teamă

| 06 feb, 09:56

Deşi a mai avut probleme cu legea, acest funcţionar nu se linişteşte, adoptând metode mafiote. Individul a mai fost implicat într-o serie de scandaluri, în trecut plătind cu funcţia. Erorile din acest document l-ar putea costa foarte scump.

Un personaj controversat revine în atenţia opiniei publice, cu noi nereguli flagrante. Este vorba de Mihai Cantemir, fost director adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi. Sperând că multele nereguli din activitatea sa de director au fost uitate, acest individ a început să îşi exprime din ce în ce mai vocal dorinţa de a reveni într-o postuă de funcţionar public. Problemele cu legea ale lui Cantemir nu au fost legate strict doar de perioada în care a ocupat o funcţie de conducere a DSVSA. La puţin timp după ce a părăsit funcţia de consilier superior, acesta a încalcat în mod flagrant legea, încheind un contract de consultanţă cu o firmă ieşeana. Este vorba de SC Apisrom SRL, societate ce are ca obiect de activitate "comerţul cu ridicata specializat al altor alimente, inclusiv peşte, crustacee şi moluşte".

Cu alte cuvinte, Cantemir a legat o relaţie contractuala cu o firmă pe care cu puţin timp în urma trebuia să o verifice la sânge. Pentru serviciile de care răspunde Cantemir, inclusiv relaţia cu DSVSA, fostul director adjunct ar trebui să încaseze 2.800 de lei anual. Această relaţie contractuală este interzisă în mod specific de lege pentru funcţionarii publici. "Funcţionarii publici care, în exercitarea funcţiei publice, au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control cu privire la societăţi comerciale sau alte unitati cu scop lucrativ de natura celor prevăzute, nu pot să-şi desfăşoare activitatea şi nu pot acorda consultanţă de specialitate la aceste societăţi timp de trei ani după ieşirea din corpul funcţionarilor publici", se arată în articolul 94, alineatul 3, din Legea nr. 161/2003, scrie bzi.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ