Atenţie la calitatea cărnii congelate din magazine!

| 19 mar, 2014

În ultima săptămână, DSVSA Vaslui a identificat şi confiscat din magazine peşte, aripi de curcan şi carne de pasăre care nu erau conforme cu normele în vigoare. Comercinaţii au fost amendaţi.

Ca urmare a scandalului cărnii stricate comercializate în ţară, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a intensificat controalele.

Au fost vizate toate unităţile de depozitare produse de origine animală, comercianţi şi producători. Echipele mixte constituite au verificat modul de depozitare, igiena din fabricile de preparare carne, carmangerii, măcelării, pescării, magazine alimentare, supermarketuri etc.

„Din controalele efectuate în unităţile din judeţul Vaslui rezultă că toate produsele sunt lotizate, sunt însoţite de documente de ocmerciale, declaraţii de conformitate, sunt în termen de valabilitate, sunt monitorizate termic, se respectă procedura de recepţie şi depozitare”, a declarat Traian Petcu, directorul DSVSA pentru adevărul.ro.

Au fost identificate şi neconformităţi: deficienţe de manipulare a produselor alimentare în timpul transportului, lipsa echipamentelor de protecţie sanitară, dosaremedicale incomplete, lipsa monitorizării de depozitare a produselor alimentare. Pentru aceste deficienţe a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 720 lei. Au fost retrase din consum produse care avea ambalaj deteriorat sau prezentau arsuri de congelare: 1 kg peşte, 1,4 kg aripi curcan şi 8,7 kg carne pasăre.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ