Ponta: Urmează o reformă reală a statutului personalului medical, dar salariile nu vor fi dublate

| 09 mai, 2014

Primul ministru Victor Ponta a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Bistriţa, la Spitalul de Urgenţă Judeţean, că va urma o reformă reală a statutului personalului medical, dar că nu poate promite dublarea salariilor acestuia.

"Vreau să-mi fac datoria, cu riscul, sigur, de a nu fi la fel de popular, de a spune că orice creştere în zona de salarii trebuie să fie o creştere pe care să putem să o susţinem şi în anii care urmează. (...) Vreau să nu uităm că există şi anul 2015. Sunt absolut convins că domnul Bănicioiu, eu, domnul Dragnea vom avea responsabilitatea acestei ţări şi în 2015 şi nu pot să spun în 2014 că dublăm tot, creştem tot şi în 2015 să spun că nu mai sunt bani. Asta poate spune cineva care nu are nicio responsabilitate", a afirmat premierul, citat de Agerpres.

Victor Ponta a adăugat că, în opinia sa, salariile decente trebuie completate cu condiţii decente de muncă, dar a garantat că, atât timp cât va fi premier, în România nu se vor tăia pensii sau salarii.

În privinţa reformei statutului personalului medical, primul ministru a spus că nu doreşte ca medicii să mai fie asimilaţi funcţionarilor publici.

'E vorba de un proiect de lege care prevede o regândire a sistemului. V-o spun direct: medicii nu au de ce să fie funcţionari publici sau să fie trataţi ca funcţionarii publici. E o prostie ideea că pe medici îi faci funcţionari publici. Trebuie să aibă dreptul de a obţine şi alte venituri. Este o discuţie mai lungă pe care am avut-o cu Colegiul Medicilor şi este vorba despre o reformă reală a statutului medicilor şi al personalului medical', a mai spus premierul.

Primul ministru Victor Ponta, însoţit de soţia sa, Daciana Sârbu, au vizitat vineri dimineaţă Spitalul de Urgenţă Judeţean Bistriţa. Şeful Guvernului a mai fost însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Doina Pană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ