Bănicioiu, despre Spitalul de Arşi: Deocamdată, nu sunt probleme privind acoperirea urgenţelor

| 26 apr, 2014

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat sâmbătă că la Spitalul de Arşi din Capitală nu sunt, cel puţin deocamdată, probleme privind acoperirea urgenţelor, după reţinerea a nouă medici, însă analizează ce soluţii ar exista în cazul în care situaţia va deveni critică.

"Am trimis acolo Direcţia de Sănătate Publică, încă de vineri, şi mi s-a comunicat că, deocamdată, unitatea sanitară se încadrează în parametri. Analizez, însă, împreună cu profesorul Ioan Lascăr (şeful Secţiei de chirurgie plastică, reparatorie şi arsuri de la Spitalul Floreasca - n.r.) ce soluţii ar exista în cazul în care vor apărea situaţii de urgenţă care să necesite personal medical suplimentar", a spus ministrul.

Nouă medici de la Spitalul de Arşi, între care managerul unităţii, Vitalie Stan, au fost reţinuţi, vineri, în dosarul operaţiilor estetice. Aceeaşi măsură a fost dispusă în cazul unei angajate a unei clinici private, au declarat surse judiciare.

Ceilalţi medici reţinuţi sunt şeful Secţiei de Chirurgie Plastică a Spitalului de Arşi, Nicolae Antohi, Aurelia Isac, Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu şi Elena Cristina Isac.

Toţi cei zece reţinuţi vor fi prezentaţi, sâmbătă, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, medicii vizaţi în dosarul operaţiilor estetice pretindeau mită sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportărilor acestora erau validate, CASMB deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie.

Citeşte şi: DOSARUL operaţiilor estetice: Zece medici au fost reţinuţi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ