Ministerul sănătăţii a alocat 20.000 lei pentru spitalele care tratează cazurile urgente de infarct miocardic

| 22 apr, 2014

Ministerul Sănătăţii a alocat 20 de milioane de lei pentru 15 spitale care au unităţi de tratament al cazurilor urgente de infarct miocardic, banii urmând să fie utilizaţi pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, marţi, că 15 spitale cu unităţi de tratament al urgenţelor cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispoziţie 20 milioane de lei pentru cumpărarea de medicamente şi materiale sanitare.

"Am deblocat deja o sumă importantă, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale care au astfel de secţii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente şi materiale pentru bolnavii diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă", a spus Nicolae Bănicioiu, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Cele 20 de milioane de lei sunt alocate pentru tratamentul pacienţilor critici cu infarct miocardic acut, acest program, ca şi cel pentru ATI, fiind încă de la începutul anului aprobate de comisiile de specialitate.

MS precizează că pentru cele două programe exista prevederea bugetară necesară, dar acestea nu au fost demarate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ